Redactie
Redactie Dineren 1 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

** &moshik in Amsterdam (voorheen &samhoud places)

Onlangs introduceerde chefkok Moshik Roth van &samhoud places (inmiddels heet het &moshik) een nieuw menu. Culy kreeg de eer om te genieten van dit bijzondere menu in het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant.

Vijf jaar na de opening van &samhoud places is het tweesterrenrestaurant vernieuwd en gaat het restaurant verder onder de naam &moshik. Het report hieronder was van 2017, toen de oude naam nog gedragen werd.

Over de chef

Jarenlang was Roth dé ster achter het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Brouwerkskolkje in Overveen, maar besloot een aantal jaar geleden toch de garde aan iemand anders door te geven.

Hij opende zijn restaurant &samhoud places op het Amsterdamse Oosterdokseiland, en het duurde niet lang voordat zijn harde werk bekroond werd met maar liefst twee (!) Michelinsterren.

Culy ontdekt…

We nemen jullie aan de hand van foto’s mee door een aantal gerechten van het nieuwe menu.

Een hartige madeleine (met zwarte olijf) en een semi-hartig stukje Turks fruit met rode paprika en gezouten limoen

De eerste amuse: een gesouffleerde wafel met hamachi tartaar, kombu en yuzu, geïnspireerd op Kyoto

Garnaal met pad thai, met noodles gemaakt van doperwt

Een yoghurt-emulsie met ananas en passievrucht en (op de foto verstopte) zalmeitjes

Een &samhoud klassieker: “het perfecte ei”. In dit menu met gember, nootmuskaat en krokantjes. Goddelijk!

Brioche met zee-egel

Tonijn met kaviaar, bottarga van tarbot en makreel-aspic

Een vlinder van ganzenlever, geïnspireerd door kunstenaar Damien Hirst, geserveerd met bramen, amandel en hibiscus.

Oosterschelde kreeft met een sterke bisque (waarin Don Papa rum verwerkt is) en zomertruffel

Tarbot met radijs, dashi, kombu en hibiscus

Krokant gebakken zwezerik in hooi, later op een bord geserveerd met dungeschaafde champignons

Onze favoriet: eend met een krokant huidje, in eendenjus, met eendenlever, rabarber en biet.

Het dessert: structuren van griotte (een zure kers), kokos, basilicum en hibiscus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.