Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg BBQ, Grill 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Roast in Leeuwarden: befaamde kip van de grill en zelf je biertje tappen

Restaurant Roast in Leeuwarden is een stoer, no-nonsense restaurant waar de grill de hoofdrol speelt. De kip van de grill is zelfs hun specialiteit. Naast het spit wordt ook de Green Egg barbecue hier veel gebruikt. En er valt nog veel meer lekkers te ontdekken.

Bij Roast kun je een goede borrel drinken (kopstootje anyone?) of proosten met een lekkere cocktail en wat bar bites. Van flammkuchen tot Friese droge worst. Daarbij zijn er ook lekkere hapjes van de grill, zoals dadels met spek en Japanse kipspiesjes met hoisin.

Borrelen wordt hier trouwens nóg leuker aan één van de twee taptafels van Roast. Daar tap je zelf je koude biertje.

Roast Leeuwarden
Bron: Roast Leeuwarden

Lekkers van de grill

Lunchen kan er ook. Een soepje (bouillon van paling met prei en kerrie bijvoorbeeld), tosti’s en zowel koude als warme broodjes. De steamed bun met kippendij, soja, koriander, sesam en Spaanse peper lijkt ons het proberen waard!

‘s Avonds kun je kiezen voor kip van het spit, beer can chicken (voor twee personen) eventueel met een gepofte aardappel met zure room en buikspek of een maiskolf van de grill erbij.

Naast vlees is er ook vis: tonijn van de grill met wakame, limoenmayo, sojagel en grapefruit of wat dacht je van schelvis met parelcouscous, prei in kerrie, hazelnoot en saus van pompoen? Kleine eters gaan voor een maaltijdsalade. En ook de vega rolt goed gevuld weer naar buiten.

Roast Leeuwarden

Elke keer wat te kiezen

Iedere week wordt een gerecht op de menukaart vervangen door een nieuw, zodat er elke keer weer wat nieuws te kiezen valt.

Ook leuk: er is voor elk budget wat wils. Zo kun je hier al een hoofdgerecht eten vanaf € 11,- euro. Het duurste gerecht van de kaart kost € 24,50, maar dat is dan ook de beer can chicken voor twee. Prettig betaalbaar dus!

Roast is elke dag vanaf 10:00 open, tot na middernacht. Claim your spot en reserveer meteen een plekje online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.