Redactie
Redactie Dineren 4 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

*Restaurant De Leuf

In Zuid-Limburg – nabij Heerlen – vind je in het kleine plaatsje Ubachsberg Restaurant De Leuf, dat bekroond is met één Michelinster. Een restaurant dat staat voor smaaksensaties. Geen complexe gerechten, maar pure smaken voeren de boventoon.

Chefkok bij De Leuf is Bas van Kranen. Hij houdt van simpele gerechten en pure smaken. Probeer bijvoorbeeld de bio-ganzenlever met koffie, amandel en vijg. Of Black Angus rund met knolserderij, jonge prei, merg en zwarte knoflook.

Bij De Leuf kan je kiezen voor een meergangenmenu (vier tot negen) vanaf 75,- euro, of bestel je à la carte. Bekijk hier de mogelijkheden.

De Leuf ontving onder chefkok Bas van Kranen in 2014 een Michelinster, nadat het restaurant twee sterren verloor vanwege het plotseling overlijden van chefkok Paul van de Bunt in april 2014.

Bron: Facebook

Paul van de Bunt
In 1988 startte Paul van de Bunt – samen met zijn vrouw Sandra – De Leuf. Hun werk werd in 1996 bekroond met een Michelinster en in 2007 werden dit er zelf twee. Paul werd in 2013 nog uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’, alvorens hij in 2014 kwam te overlijden.

Op het menu staan nog steeds gerechten van Paul van de Bunt, aangegeven met ‘Classis Paul van de Bunt’ of ‘Improved Paul van de Bunt’. Zoon Robin van Bunt werkt als sous-chef in het restaurant en Sandra van de Bunt is eigenaresse.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.