Redactie
Redactie Noord-Holland 6 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Het Warenhuis in Amsterdam: relaxte plek

Het Warenhuis is de nieuwste aanwinst in de altijd gezellige Amsterdamse Haarlemmerstraat. Wie op zoek is naar een fijne plek om te werken, of een gezellige borrel met goed eten erbij, is hier aan het juiste adres.

Langs de prachtig grote ramen loopt een bank waarop als wij binnen komen menig man achter hun laptop zit te werken. In de hoek van de zaak is het iets knusser, zeer uitnodigend voor een goed glas wijn en een borrelhap.

Flexwerken en borrelen

Daarnaast staat er midden in het pand, dat voorheen een warenhuis voor stoffen was, een grote leestafel en nog een hogere gezamenlijke tafel. De zaak speelt dus niet echt in op uitgebreid dineren, maar is meer een plek waar je overdag ontspannen kan zitten of met vrienden verzamelt voor een avond uit. Maar dan wél met lekker eten.

De kaart is hier ook op ingesteld: het menu bestaat voornamelijk uit kleine gerechten, die perfect zijn om te delen. Er is ook een klein aantal hoofdgerechten, broodjes en salades te bestellen.

Alle gerechten op het menu zijn de hele dag te verkrijgen. De teleurstelling van iets lekkers op de kaart zien maar het niet meer kunnen bestellen omdat de lunch net voorbij is, gaat bij Het Warenhuis dus gelukkig niet voorkomen.

Uit de straat

Leuk detail is dat bij Het Warenhuis veel producten bij kleine ondernemers uit de straat zijn gekocht. Denk aan Caulils en Meeuwig & Zn. Veel lokaler wordt het niet!

Nu zitten er in de Haarlemmerstraat genoeg heerlijke delicatessenzaken, dus de borrelplank die we aten was gevuld met heel veel lekkers. De terrine van varkensbuik wordt in Het Warenhuis zelf gemaakt; deze is hoog op smaak en we kunnen er geen genoeg van krijgen.

De prijs van de gerechten om de delen ligt tussen de 5 en 12 euro per gerecht, wij delen na de borrelplank met z’n tweeën nog drie gerechtjes. Heel betaalbaar, dus.

De mosselen in een saus van witte wijn, room en dille smaken goed, en komen met een knapperig stuk brood om de saus mee op te dippen. De gemarineerde kipspiezen zijn lekker pittig, en worden geserveerd met een saus van yoghurt, munt en komkommer om de boel te blussen.

De risotto die hierna volgt is mooi romig, en hoewel de rijst naar onze smaak een tikkeltje te al dente was, hebben we dat liever dan een doorgekookte rijstepap. De rode huiswijn is een Primitivo en is zeker voor de prijs (€ 19,50 per fles) een aangename verrassing.

Brunch

In het weekend worden er klassieke brunchgerechten geserveerd, zoals eggs benedict, wafels en wentelteefjes. Voor wie de kater van de avond er voor weg wil drinken zijn er fruitige mimosa’s en extra pittige bloody mary’s.

Conclusie

Het Warenhuis is een fijne plek om low key te gaan zitten. Het eten is toegankelijk en lekker en er wordt veel persoonlijke aandacht aan je besteed. De ondernemers achter deze zaak zijn volop bezig met het zoeken van de beste lokale of biologische producten, en dat proef je.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.