Redactie
Redactie Restaurants 7 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Pluk Amsterdam: schattig, lekker eten en héél Instagram-waardig

Pluk is een schattig, Instagram-waardig zaakje in één van de Negen Straatjes in de Amsterdamse Jordaan. Op het menu staan heerlijke gerechten zoals salades, acai bowls en taartjes, maar ze verkopen er ook de leukste accessoires voor thuis. 

Pluk in Amsterdam komt rechtstreeks uit een tijdschrift

Als je binnenloopt bij Pluk weet je in eerste instantie niet wat je overkomt: alles is mooi, perfect gestyled en lijkt zo uit een tijdschrift of van een Pinterest-board te komen.

Ga zitten om te ontbijten, lunchen of gewoon een kopje koffie (met of zonder taart), of neus gerust tussen alle leuke spullen die ze verkopen. Dit is een plek waar je komt als je op zoek bent naar een cadeautje, voor jezelf of voor een ander.

Het menu van Pluk

In de keuken worden voornamelijk gezonde gerechten gemaakt, maar er is ook genoeg ruimte voor gewoonweg lekkere hapjes. Denk aan eggs benedict, croissantjes en bananenpannenkoekjes, maar ook de bekende smoothie bowls, heerlijke salades en goed belegde broodjes.

Ook de zoete kant is een aanrader. Bestel bijvoorbeeld de huisgemaakte brownie, een stuk appeltaart of doe je te goed aan een plak bananenbrood. Drink er een kop thee, straffe espresso of gezond sapje bij en je dag kan niet meer stuk.

Extra fijn is dat al het lekkers ook mee naar huis (of het werk, park of uni) kan worden genomen én Pluk sinds kort ook een toffe webshop heeft waar ze al hun leuke spullen verkopen.

Pluk Amsterdam is maandag tot en met zondag van 09:00 tot 18:00 geopend. Het adres: Reestraat 19, 1016 DM in Amsterdam

Lekker ontbijten en lunchen in Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.