Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 7 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Pix in Rotterdam: lekker lang borrelen met pintxos

Bij Pix in Rotterdam draait alles om pinchos (ook wel bekend als pintxos). Je kent ze wel: die waanzinnig lekkere Spaanse barhapjes aan een stokje (vandaar de naam: pinchar is Spaans voor prikken). Lekker bij een wijntje of biertje en zo mooi als ze staan uitgestald op de bar, kun je er maar moeilijk van afblijven.

Spaanse gezelligheid

Dat gezellige Spaanse borrel-gevoel komt helemaal bovendrijven bij Pix. Je geniet hier van een lekker drankje – bijvoorbeeld een gin-tonic, een Spaans biertje of een kannetje sangria – en heel veel kleine, smakelijke hapjes. Op een stokje, ja.

Wat eten we?

Je eet hier wat de pot schaft. Of nou ja, wat de chef aan hapjes heeft uitgestald op de bar eigenlijk. De selectie wisselt continu en de kleur van het stokje bepaalt de prijs van het hapje. Vijf à zes pintxos staan gelijk aan een hoofdmaaltijd. En zoals in een echte pintxosbar, worden na afloop gewoon de prijzen van je prikkertjes bij elkaar opgeteld.

Trek in meer? Dan is er ook een menu met vaste items zoals burgers, salades, empanadas en gamba’s.

Lekker lang borrelen bij Pix

Vanwege de ruime openingstijden kun je hier tot laat blijven hangen en genieten van een hapje en een drankje.

Je kunt bij Pix terecht van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 01.00 uur; in het weekend gaan ze zelfs een uurtje eerder open. Je vindt de bar aan de Pannekoekstraat 76-78 in Rotterdam. Reserveren hoeft niet: je kunt gewoon zo binnenwandelen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.