Redactie
Redactie Ijssalon 23 mrt 2012
Leestijd: 2 minuten

Nelis’ IJssalon

Stracciatella-ijs, mokka-ijs, lemon-cheesecake-ijs, amerna-ijs, bronies-ijs, stroopwafel-ijs, hazelnoot-ijs… loopt het water je al in de mond? Dan wordt het tijd dat je Nelis’ IJssalon in Weesp leert kennen!

Kees Nelis, de eigenaar van Nelis IJssalon zit sinds 1967 al in het vak en dat is te merken. Hier proef je zeker het verschil tussen een fabrieksijsje van de supermarkt en dit ambachtelijke ijs van de ijsboer. Maar wat maakt Nelis’s IJssalon dan zo bijzonder?

Eigenaar Kees Nelis met zijn favoriete smaak: hazelnoot

Nostalgisch ijs

Omdat ze bij deze ijssalon gebruik maken van verse producten, zo min mogelijk conserveermiddelen en vers fruit, proef je de versheid en zachtheid van het ijs. Dagelijks wordt er achter in de winkel vers ijs gemaakt wat direct de winkel in gaat. Elke dag wordt het weerbericht geheckt, want op die zonnige dagen vliegen de ijsjes de toonbank over.

Naar mate de jaren verstreken is de ijsboer erachter gekomen dat er veel vraag is naar oude smaken. Daarom hebben ze het nostalgische ijs terug gehaald en vind je er smaken zoals stroopwafels, butterscotch, speculaas en kaneelkussentjes.

Ice with a bite & grote mensen smaken

Nelis’ IJssalon speelt dus goed in op de trend dat alles steeds verser moet. Werd een pistache-ijsje ruim 40 jaar geleden nog gemaakt op basis van melkpoeder en water, met pistache-essence, tegenwoordig wordt er gebruiik gemaakt van verse room en worden de noten zelf geroosterd en gemalen voor in het ijs. Ook is het opvallend dat ijsjes de laatste jaren een bite moeten hebben. Stukjes koekjes in cookie-ijs, stukken aardbeien in je aardbijen-ijs en zelfs het speculaas-ijs wordt afgemaakt met stukjes speculaas.

Naast dat er een bite in ijs moet zitten, wordt er ook steeds meer geëxperimenteerd met ‘grote mensen smaken’.  Naast de klassieke zoete smaken die we allemaal wel kennen, kom je tegenwoordig ook steeds vaker ijs tegen dat gemaakt is van hartige ingrediënten.

Zo is het helemaal niet zo raar meer dat je pompoenijs, aspergeijs of rode bonenijs kunt proeven. Maar deze smaken kom je eerder tegen in een restaurant dan in een ijssalon. Zo maakt Nelis’ IJssalon wasabi-ijs, wat ze weer doorverkopen aan restaurants. Want hoe lekker het ook klinkt, drie bolletjes wasabi-ijs op een hoorntje is toch een beetje too much.

Culy ontdekt…

Ook Culy moest natuurlijk proeven van al die lekkere smaken. De lemon cheesecake was duidelijk onze favoriet. Hoewel de allernieuwste smaak van de salon, boterbabbelaar-ijs (waarvan de verwachting is dat het komend seizoen zeer geliefd zal zijn), ook erg lekker was!

Sushi-met-Wasabi-ijs

Wasabi ijs met sushi

Menukaart

De klassieke menukaart van Nelis’ Ijssalon

Kijkje-achter-de-schermen

Culy nam een kijk achter de schermen bij het maken van het boterbabbelaarijs

Soescholata-ijs

Soescholata-ijs (roomijs met chocoladesoesjes!)

De-mooiste-bolletjesEn-nog-meer-bakken-ijsBakken-met-ijsAlsjeblieft-en-tot-snel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.