Redactie
Redactie Inspiratie 23 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt jam van de Jambrouwerij

De lekkerste jams haal je tegenwoordig niet meer bij de supermarkt, maar bij de Jambrouwerij. De Jambrouwerij is een kleine ambachtelijke jammakerij in Riemst, vlakbij de grens met Maastricht. Daar worden allerlei jams in kleine hoeveelheden gemaakt zodat de kwaliteit en authentieke smaken behouden blijven.

De Jambrouwerij haalt het fruit voor de jams uit oude boomgaarden, tuinen en bosranden, en het wordt zelf geplukt, zodat ze precies weten waar het fruit vandaan komt. Qua smaken vindt je niet alleen de klassieke fruitsmaken maar ook fruitsmaken met alcohol, zoals aardbei-rose parel, aardbei-bessenjenever en aardbei amerena-jenever. Daarnaast verkoopt de Jambrouwerij ook smaken van vroeger onder andere; kweepeer, vlierbes en mispel-kaneel-citroen jam.

En het fijne is dat je niet perse helemaal naar Riemst hoeft te reizen voor deze jam. Op de website is namelijk ook een webshop aanwezig!

Getest!

Culy moest deze jam natuurlijk testen. We proefden de smaken mispel-kaneel-citroen, aardbei- citroen en aardbei jenever. De jam kwam binnen in supermooie glazen potjes, met een schattig stukje stof om het dekseltje heen.

De jam zelf is wat dunner dan je gewend bent van jam, waardoor het iets lastiger met je mes uit het potje is te krijgen, hoewel een lepeltje daar de oplossing voor is. Je ruikt gelijk al dat het echt vers fruit is en er niet allerlei conserveringsmiddelen in zitten. En je ruikt het niet alleen, je proeft het ook direct.

De mispel-kaneel-citroen was duidelijk onze favoriet, een heerlijk combinatie van verschillende smaken. Een klein nadeel aan de verse jam is dat ze minder lang houdbaar zijn dan standaard supermarktjam. Het scheelt dat de potjes een maatje kleiner zijn, dus dan is dat probleem ook weer opgelost!

full21748231
full22161130

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.