Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

In Australië kun je nu deze superlange frietjes eten

Hoop jij terwijl je frietjes eet ook weleens dat er geen einde aankomt? In Australië wordt je droom werkelijkheid. Want de Japanse keten Harajuku Gyoza serveert daar superlange frietjes.

Harajuku Gyoza is een keten in Japans streetfood, met zeven locaties verspreid door Australië (and counting…). Aussies gaan er langs voor dumplings, bier én… superlange frietjes. Want de frites die dit restaurant serveert, zijn niet uw doorsnee frietjes.

superlange frietjes
Bron: Harajuku Gyoza

Superlange frietjes

Ze noemen ze ‘crispy foot long fries‘. Want de frietjes tikken makkelijk een lengte van 30 centimeter aan. In Japan kennen ze ze al langer, maar de keten haalt ze nu ook naar Australië.

Hoe ze deze frietjes maken daar bij Harajuku Gyoza, is niet helemaal bekend. Maar afgaand op de beelden, maken ze met een pureeknijper lange slierten van aardappelpuree, die in de hete frituurolie verdwijnen. Vergelijkbaar met wat wij kennen als raspatat, maar dan in een hele lange versie.

superlange frietjes
Bron: Harajuku Gyoza

Proeven

Er gaat geen gewoon zout over de superlange frietjes, maar zeezout gemengd met zeewier en poeder van katsuobushi: gedroogde, geschaafde tonijn.

Over de frites worden tot slot lange slierten mayonaise gedrapeerd, met behulp van een speciale spuitfles met vier spuitmonden.

Wil je de superlange frietjes van Harajuku Gyoza ook wel proeven? Je vindt de vestigingen in de staten Queensland en New South Wales in Australië.
Kijk voor meer info online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.