Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Lux in Rotterdam: als vertrouwd Italiaans eten spannend wordt

Restaurant Lux in Rotterdam bestaat al 25 jaar. Toch is het Italiaanse restaurant helemaal van nu: chef Milan Gataric bepaalt de koers en mengt de regionale Italiaanse keuken met oldskool kookmethodes als fermenteren en zoutrijping.

Alles is huisgemaakt bij Lux

Het is duidelijk: hier wordt álles zelf gemaakt. Dus ook het in de houtoven gebakken zuurdesembrood, de pasta, de huisgerijpte vleeswaren en de gefermenteerde groentegerechten.

Leun achterover en laat je verrassen door de chef met een proefmenu van 7 gangen. Dat kost je € 45 euro. Iets uitkiezen van de menukaart, mag ook.

Lux Rotterdam

Die houtoven staat er niet voor niets!

Grappig: Lux brengt de ‘antipastikar’ terug! Onder de voorgerechten vind je hier onder andere huisgemaakte charcuterie, gestoofde octopus, ribollita, oesters en buffelmozzarella met zuurdesemtoast.

Verder op de kaart geen overload aan keuzes, maar een fijn overzichtelijk menu. Daarop prijken bijvoorbeeld vis van de dag, verse spaghetti met geraspt tonijnhart en eidooier en bavette alla flambadou met ui en kappertjes.

Met alla flambadou wordt trouwens bedoeld dat het gerecht in de houtoven is gegaard. Dat geldt zowel voor de oesters van het voorgerecht als de bavette van het hoofdgerecht. Ook voor de zelfgebakken zuurdesembroden wordt de oven flink opgestookt.

Lux

Rollend naar huis

Mocht je nog ruimte hebben voor een toetje: er is ondermeer kaas, siciliaanse panna cotta en appeltaart uit de houtoven met vanille-ijs. Het is duidelijk: na Lux ga je rollend naar huis.

Lux is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 18:00 uur. Zondag gaan ze al om 12:00 uur open.

Lux
Lux

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.