Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 9 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Koffie Leute Brauhaus in Utrecht: goede filterkoffie en worstenbroodjes

Goede koffiezetten is een kunst. En dat bewijzen de barista’s achter Koffie Leute Brauhaus in Utrecht maar weer. Hun missie: het creëren van een bewustere smaakbeleving. Met kwaliteitskoffie dus. Slow koffie, ouderwets met de filter gebrouwen.

Brauhaus

Koffie Leute maakt niet alleen de lekkerste koffie voor je klaar, maar deelt ook kennis over koffie en de bereidingswijze. Dat doen ze in hun koffiesalon Brauhaus, aan de Westerkade in Utrecht.

Het lijkt een soort grote huiskamer, waar je ook plaatjes kunt draaien, een krantje kunt lezen of weer eens een ouderwets bordspelletje kunt doen.

Koffiemenu

Bijzonder is dat ze hier ook een koffiemenu hebben, met daarop de soorten koffiebonen en hun herkomst. Regio, variëteit, proces en de hoogte waarop de bonen groeien staan allemaal vermeld. Daarvoor werken ze samen met Kees Kraakman van Stadsbranderij Noord. Hij importeert zelf de koffie en roostert de bonen elke week.

Maandelijks verandert Koffie Leute het koffiemenu. Nu staan daar bijvoorbeeld op: Ethiopie Shakiso van Single Estate Coffee en Panama Hartmann van Boot Koffie.

Thee & worstenbroodjes

De thee bij Brauhaus komt van verschillende importeurs: Monkey Chief, Hotsoup! en Mevrouw Cha bijvoorbeeld. En je kunt hier ook iets lekkers eten bij je kopje koffie of thee.

Van een worstenbroodje met pit tot aan cookies (met pindakaas of gember, bijvoorbeeld), taart, wentelteefjes en quiche met rode biet. Of bring your own lunch, “want daar doen we niet moeilijk over”, aldus de leute.

Ze geven ook workshops, van koffiezetten tot aan koffie proeven of een Coffee Crawl (op de koffie bij lokale koffiebarren). Leuk!

Koffie Leute is elke dag open van 08:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag vanaf 09:00 uur en op zondag vanaf 10:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.