Redactie
Redactie Aziatisch 1 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Japanese cuisine YAMA

Voor een echte Japanse beleving ga je eten bij YAMA in Rotterdam. Hier wordt de pure en authentieke Japanse keuken geïntroduceerd en kun je meer eten dan alleen sushi en tempura. 

In de Japanse keuken draait het veelal om voorbereiding en de chef is hier ook al ver van te voren mee bezig. Vandaar dat het gewenst is om 24 uur van te voren te reserveren, zodat de chef alles tot in de puntjes kan voorbereiden.

Het restaurant is vernoemd naar de gepassioneerde chef Yama. Hij werkte acht jaar lang bij het pretentieuze Yamazato in Amsterdam (in het Hotel Okura en tevens het enige Japanse restaurant in Europa met een Michelinster) en twee jaar lang bij Huson in Rotterdam als sushi-chef. Nu wil hij graag in zijn eigen restaurant gasten laten proeven van de sublimiteit uit de Japanse keuken.

Er is een beperkt aantal plaatsen en omdat de chef zijn gasten het beste van het beste wilt geven, is er slechts de keuze uit het aantal gangen, in plaats van de gerechten. Je eet dus wat de pot schaft, maar dit hoor je (gelukkig) wel al een dag van tevoren.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.