Redactie
Redactie Dineren 5 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Instock

Instock is een organisatie met bijbehorende restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Hier koken chefs met al het eten dat normaal gesproken ons bord niet haalt. Zo cool!

Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. De oprichters Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Daar raakten ze geïnteresseerd in het thema voedselverspilling én besloten ze er wat tegen te doen.

Instock
Bron: Instock

Koken met reststromen

De chefs gebruiken zogenaamde reststromen vanuit de voedselketen en laten hiermee zien dat wat anders weggegooid zou worden, eigenlijk fantastisch eten is. Ze werken met de oogst van de dag; producten die ze dezelfde ochtend met een busje hebben opgehaald, voornamelijk uit Albert Heijn filialen in de buurt.

Hiermee creëren de chefs elke dag een ander menu. Daarnaast werken ze met zo’n 10 procent andere ingrediënten, zoals houdbare items zoals bloem, pasta, olie en suiker, om de gerechten mee aan te kleden.

Instock
Bron: Instock

What’s instock?

Een driegangendiner kost € 22,50- en is een vast menu (mocht je vegetariër zijn, kun je dit aangeven). De zondagse brunch kost € 10,-, daarvoor mag je twee gerechten van het menu kiezen.

Instock
Bron: Instock
Instock Amsterdam
Bron: Hannah Hachula

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.