Redactie
Redactie Boodschappen 1 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Il Pastificio

Een winkel gespecialiseerd enkel en alleen in het maken van pasta is een zaak naar ons hart. Il Pastificio in de Amsterdamse Pijp is er zo eentje en maakt dagelijks verschillende soorten verse pasta. 

In 2012 openden de Italiaanse Mario, zijn zoon Cosimo en diens vrouw Margherita het zaakje in de Pijp. De winkel lijkt op een ijssalon, maar als je goed door de ramen naar binnen kijkt weet je wel beter. De toonbank is gevulde met de mooiste verse pasta’s, en daarachter zijn ze druk bezig met het maken ervan.

Mario en Cosimo komen oorspronkelijk uit Gragnano in het Zuiden van Italië (vlakbij Sorrento), waar hun familie al honderden jaren pasta maakt. Via verschillende generaties hebben ook vader en zoon het ambacht geleerd, wat ze met ons willen delen in Amsterdam.

In hun laboratorio maken ze dagelijks de mooiste en meest uiteenlopende pasta’s. Van tagliatelle tot gevulde ravioli, maar ook gedroogde kleinere pasta’s die al dan niet met de hand worden gemaakt. Daarbij kun je ook kiezen uit een aantal zelfgemaakte sauzen, olijfolie en wijnen, zodat je avond helemaal compleet is.

Culy proeft

Wij proefden er de ravioli met citroen en geitenkaas, en de ravioli met pompoen en amaretti (iets zoet, maar met voldoende zwarte peper perfect). De prijzen zijn vriendelijk (gemiddeld €4,- voor 250 gram, wat schappelijk is voor kwaliteitsravioli), en gastvrouw Margherita nog liever.

Fijn is dat je de verse pasta’s nog drie à vier dagen kunt bewaren in de koelkast, of een maand in de diepvries. Koken duurt slechts een paar minuten (afhankelijk van de soort en of hij is ingevroren of niet) en je proeft duidelijk dat de pasta is huisgemaakt.

Il Pastificio is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 20.00. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.