Redactie
Redactie Ijssalon 11 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

IJsboutique Amsterdam

Afgelopen mei openden twee ambitieuze meiden de deuren van ‘hun’ IJsboutique aan het Cornelis Schuytplein. Een sjieke, frisse maar vooral vrolijke ijssalon waar je niet alleen erg goed ijs haalt, maar ook nog eens terecht kunt voor een stevige espresso (vergezeld door een mini hoorntje), scroppino’s naar smaak en zelfs ijsmacarons. 

Met hun champagne-ijs, gemaakt van maar liefst drie (!) flessen Moët&Chandon champagne per bak van 6,5 liter ijs, heeft de IJsboutique een unicum en biedt daarnaast nog de keuze uit een rits aan andere smaken. Stuk voor stuk bijzonder, biologisch en van alleen de beste ingrediënten. Zo bestaat de aardbeiensorbet uit vijftig procent verse aardbeien (en slechts 35 calorieën per bol), zit er verse kokos in het kokos-limoenijs en is het Kinder Bueno-ijs.. Tsja, daar zijn geen woorden voor.

Hou je zelf niet zo van ijsjes, of ben je een bescheiden proever? Neem dan een lekker kopje Buscaglione espresso en geniet van het schattige mini hoorntje met ijs dat standaard erbij geserveerd wordt. Of, wat dacht je van de ijsmacaron?

Je begrijpt, keuze genoeg en wat misschien nog wel het fijnste van alles is: alle heerlijkheden kun je oppeuzelen op het schattige terras met uitzicht op het publiek dat langs loopt.

In de zomer zijn ze van ‘s middags 12:00 tot ‘s avonds laat geopend, en gedurende de winter sluiten ze voor een paar maanden hun deuren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.