Redactie
Redactie Restaurants 13 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

I-Dock

Gloedjenieuw in Amsterdam: restaurant I-Dock, aan het IJdock, vlakbij het Centraal Station. Een zaak onder het Room Mate Hotel Aitana, maar in niets voelt het als een hotelbar aan. En gelukkig maar.

De zaak, bijna dag en nacht geopend, zit op de begane grond en grenst direct aan het water, waar ook een prachtige passantenhaven ligt, met plek voor 60 boten. Die maritieme sfeer komt (helaas) niet terug in de zaak, waar we een strak en modern interieur zien, met toch ook wel warme accenten. Vooral van de individuele zitjes met sfeervol zacht licht waren wij gecharmeerd.

Volgens de eigenaren moet dit dé plek worden waar hotelgasten kunnen ontbijten, zakenmensen kunnen lunchen of dineren, buurtbewoners kunnen koffiedrinken en bootbezitters kunnen aanmeren voor een borrel.

1669989_480003188789489_1992771513_o

Het restaurant serveert, onder leiding van chefkok Wiljan Koopmans, mediterraans georiënteerde gerechten met het concept van small dinners: kleine gerechten om te proeven, maar net zo geschikt om samen te delen. Ze staan op de kaart voor tussen de 4 en 18 euro, sommigen ook te upgraden naar een groter formaat als zijnde een hoofdgerecht.

Wij proefden meerdere gerechtjes: van een aardappelsalade met warme mayonaise en oester geserveerd in een Martini-glas, tot een uitgebreide dessertparade met chocolademousse, citrusijs met olijfolie, cannoli’s en meer. De gerechten zijn los te bestellen, maar er is ook een proeverij van 4 gangen (€ 38,-) en 5 gangen (€ 48,-) met eventueel een bijpassend wijnarrangement. Mooi detail: er is tevens een ‘sip along’ wijnarrangement, met vier maal een half glas.

Een aantal bites bleven ons bij (zoals de tarte tatin van rode biet met hangop van boerenyoghurt), een aantal waren we direct vergeten (zoals de runderlende met gort). Er moeten zichtbaar nog wat puntjes op de i gezet worden: zo liggen er geen steakmessen bij het vlees (die zijn er nog niet) en staan er spelfouten op de kaart en op de website. Het personeel is enthousiast, maar jong en soms een tikje bleu. Wij zijn er echter van overtuigd dat deze vouwtjes nog worden recht gestreken en hier een zaak met een mooie toekomst ligt. Zet koers richting het IJdock!

IMG_6866IMG_6868IMG_6872IMG_6879IMG_6882IMG_6888IMG_6893IMG_6897

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.