Redactie
Redactie Dineren 15 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

HMB Restaurant

Aan de voet van de imposante Erasmusbrug en in woontoren De Rotterdam vind je HMB Restaurant. Met het uitzicht over de Maas en de tongstrelende gerechten uit de keuken voelt elke culy hier zich als een vis in het water.  

HMB is het restaurant van Rolph Hensens (chefkok) en Chantal de Graaf (sommelier). Eerder waren ze beiden werkzaam bij meerdere sterrenrestaurants als **La Rive en *Mijn Keuken, en bij **Fred leerden ze elkaar kennen.

Uit de keuken worden louter bites en gerechten van formaat tussengerecht getoverd die tussen de €5 en €22,- per stuk kosten. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, waar je zin in hebt en hoe toereikend je budget is kies je het aantal gerechten.

Opvallend is dat niet alleen het eten goed geprijsd is. Anders dan wat je bij veel kwaliteitsrestaurants als deze ziet, komen ook de wijnen voor een leuke prijs op tafel. Een glas kost tussen de €4,50 en €9,-.

De gerechten

Hoewel de kaart niet traditioneel is onderverdeeld in voor-, hoofd- en nagerechten, kun je kiezen uit bites, koud/lauwwarm, warm en desserts/kazen.

De bites zijn hapjes die je in één of twee happen kunt verorberen met je handen zoals een smakelijk gehaktballetje van kalfsgehakt, een stukje bladerdeegpizza met paling, Peking-eendloempia’s en oesters. De prijzen hiervan zijn iets lager (tussen de €5,- en €12,-), maar doen zeker niet onder in kwaliteit.

De koude & lauwwarme gerechten bestaan voornamelijk uit allemansvrienden. Zo is er een klassieke carpaccio van ossenhaas, een romige truffelsoep met ravioli en paddenstoel, zeebaars met yuzu en eendenlever en kalfstartaar met langoustine en pata negra.

En dan hebben we het nog niet gehad over de warme hapjes, want voor gerechten als zeetong met beurre blanc, zwezerik met pinda, heilbot met paling en ganzenlever met bietjes stappen wij gelijk in de auto richting Rotterdam.

Het enige nadeel is de keuze aan vegetarische gerechten. Dit zijn er slechts vier, waarvan één bite en geen warm.

HMB Restaurant is dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 12.00, behalve op zaterdag wanneer ze geen lunch serveren. Kijk op de website voor meer informatie. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.