Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 30 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe health trend: sap van suikerriet

Als je weleens in Vietnam, Brazilië of Latijns-Amerika bent geweest, ben je het misschien wel tegengekomen: sugarcane juice. Oftewel: sap van suikerriet. Inmiddels is het drankje aan de grote oversteek richting Europa begonnen.

Sap van suikerriet is een grote hit aan het worden in Londen, dankzij het bedrijfje Guarapo. Sinds zij op vrijdag, zaterdag en zondag op de Portobello Green Market staan om dit drankje te maken, is het enorm populair geworden.

Lekker met passievrucht

Maar wat is het precies: suikerrietsap? Bij Guarapo maken ze het als volgt: grote stukken suikerriet worden gepeld, over de lengte gehalveerd, geplet tussen rvs-platen en vervolgens koudgeperst.

Daarna voegen ze nog extra smaakmakers toe, zoals verse passievrucht, limoen & gember of ananas. Ook kun je er een topping bij nemen, zoals candy canes (ja, die je ook in de kerstboom hangt).

sap van suikerriet
Bron: Guarapo

Zoete vitaminebom

Zo’n zoet drankje lijkt slecht – hallo, het heet niet voor niets suikerriet – maar dit sap is toch echt gezond. Ongeveer 15 procent van het drankje bestaat uit ongeraffineerde suiker, de rest is water, vitaminen en mineralen.

Vitamine A, C, D, ijzer, calcium en magnesium, om er maar een paar te noemen. Bovendien zit het vol met natuurlijke antioxidanten. Jackpot! Dit sap wordt zelfs vaak gedronken voor of na een workout.

sap van suikerriet
Bron: Guarapo

Waar kun je het drinken?

Vers sap van suikerriet kun je in Nederland nog nergens drinken, maar mocht je een keer naar de Londense Portobello Market gaan, wandel dan beslist langs bij Guarapo. Of nog beter: maak een reisje naar Zuidoost-Azië of Latijns-Amerika…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.