Redactie
Redactie Dineren 15 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Giornale

Giornale is een mediterraan restaurant gevestigd in een oude drukkerij uit de jaren ’60-’70 in Eindhoven. De industriele inrichting en de combinatie van een bar en restaurant in één maken Giornale tot een bijzonder sfeervolle zaak.

Het concept van Giornale is gericht op shared dining, geheel in mediterrane stijl. Op het menu staan smaakvolle antipasti en gerechtjes met al dan niet vis of vlees. Denk aan bavette met aioli, vongole met chili en geitenkaas met Italiaanse zilveruitjes en notencrunch. Tja, maak dan nog maar eens een keuze…

Voor wie liever een eigen gerecht bestelt is er keuze uit vlees of vis van de gril. Bijvoorbeeld ossenhaas, tonijn of gamba, in verschillende hoeveelheden. De rib-eye steak gaat tot 600 gram.

Giornale is overigens ook open voor lunch. Je eet er broodjes carpaccio, salades met scampi en taggiasche olijfjes én – ja, dat is onze favoriet – frittata di patate. Gemaakt van aardappel en ei in combinatie met gemarineerde zalm, parmaham of geitenkaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.