Redactie
Redactie Dineren 8 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Gent aan de Schinkel

Gent aan de Schinkel is een gezellig eetcafé met een heerlijk terras aan de Sloterkade in Amsterdam-Zuid. Je kunt hier terecht voor een borrel, een broodje tijdens de lunch of een diner.

Op avonden als vrijdag en zaterdag is het bomvol in dit bruine kroegje en ook in de zomer moet je op tijd zijn om een goede plek op het met zon overgoten terras te vinden. Niet gek, want het charmante van een leuke buurtkroeg heeft deze plek absoluut. Je ziet hier ook bijna geen toeristen, maar juist bewoners van de Schinkelbuurt of af en toe een BN’er.

De naam zegt het al: het is een Belgisch biercafé van dezelfde eigenaar als stadscafé van Mechelen dat een paar meter verderop zit. Op de kaart vind je vele Belgische bieren en Vlaamse happen, zoals garnalenkroketten. Bij Gent werken ze met biologische seizoensgebonden producten en kopen ze duurzame vis in.

De dinerkaart wisselt maandelijks, naast de ‘gewone’ voor-, hoofd- en nagerechten zijn er speciale daggerechten die op krijtbordjes aan de muur worden geschreven. De keuken is gebaseerd op de wereldkeuken: gerechten van over de hele wereld zijn terug te vinden op het menu. Van Oosterse gamba’s tot Italiaanse pasta. En als nagerecht kun je uiteraard (want Belgisch) kiezen uit een schaaltje Leonidas bonbons.

Het avondeten vonden wij niet heel bijzonder, hoewel je wel ontzettend gezellig zit. Lunchen kun je hier wel erg goed; favoriet overdag zijn de sandwiches gemaakt op landbrood. Een aanrader: de sandwich met gerookte ossenhaas, uitgebakken spek en dragon-mayonaise. Om te smullen! Ook fijn: de borrelhappen van Gent zijn heel de dag verkrijgbaar (van 11.00 uur tot 01.00 uur).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.