Redactie
Redactie Inspiratie 8 mrt 2014
Leestijd: 4 minuten

De fijnste (betaalbare!) culinaire hotspots in Le Marais, Parijs

Freelance journaliste en reisblogger Milou van Roon is dol op Parijs (en zou er het liefste wonen). Dat zit er nog even niet in, maar daarom gaat ze graag naar de stad om de fijnste plekjes te ontdekken.

Onlangs verbleef ze een paar dagen in Le Marais, volgens velen de leukste wijk van Parijs – en daar zijn wij het roerend mee eens. Milou beschrijft een aantal fijne hotspots in dit gebied. On y va!

Zie ook ons artikel: de leukste betaalbare eettentjes in Parijs

Breizh Café, 109 Rue Vieille du Temple

Breizh Café is zonder twijfel één van de hipste tentjes van de wijk Le Marais, en het is zeker aan te raden als je in het weekend gaat lunchen (vanaf 11.30u) om even te reserveren. Dat kan gewoon in het Engels. Wij hadden dat niet gedaan, en konden nog terecht, maar na ons werden mensen al weggestuurd vanwege ‘geen plek’. En trust me, je wilt deze crêpe au beure sallee avec caramel, banana et chantilly niet missen. Ik droom er nu nog over.

Bestel: Bovenstaande crêpe. Vriend nam een hartige crêpe met ham, champignons en kaas, maar had later spijt dat hij niet voor mijn crêpe had gekozen. De pareltjes kosten zo’n €7-8 per stuk. Drankjes zijn ook flink aan de prijs, maar als je één zo’n crêpe eet, zit je de rest van de dag vol.

Parijs25

Nolita Pizza, 5 Rue Rambuteau

Een fijne Italiaan zoeken was nog niet zo makkelijk als het leek, bleek tijdens onze wandeling van drie miljoen kilometer door de straten van Parijs. Onze zoektocht begon in de straat vlakbij waar we verbleven toen ik een zaakje afkeurde wegens: ongezellig. Een snelle google search bracht ons een half uur verder naar een hippe tent die al helemaal vol zat, langs wat andere Italiaanse zaken, met een omweg via een pizzeria die een afhaalzaak bleek, en uiteindelijk terug naar de straat waar we begonnen om dan toch maar bij die tent te gaan eten. Tot ik in mijn ooghoek ineens een andere eettent spotte. Het bleek Nolita Pizza, een Italiaanse pizzeria.

De hippe inrichting, een kaart vol lekkere gerechten en een ober die waanzinnig vriendelijk was: ik had het al naar mijn zin. Totdat de zaak later ook nog eens helemaal volstroomde met locals. Er gaat niets boven heerlijk anoniem in je eigen taaltje in een zaakje vol buitenlandse gezelligheid te zitten, vind ik. En dan smaakte mijn pizza ook nog prima. De tiramisu mag geen tiramisu heten (zat er überhaupt wel alcohol in?) maar leek meer een romige schaal slagroom met koffiesmaak (hé, je hoort mij niet klagen!). Kortom: het eten was betaalbaar, lekker en de sfeer was geweldig.

Bestellen: Wat je wilt. Ik had de pizza capricciosa zonder ham (14). En de tiramisu (€6) if you’re feeling naughty.

L’as du Fallafel, 34 Rue des Rosiers

Een half uur in de rij staan voor falafel. Ik had je uitgelachen als je het mij een paar jaar terug had verteld. Maar daar stond ik dan, lichtelijk vertwijfeld voor een knalgroene gevel, in een straat die werkelijk overliep van de mensen. Niet gek, want in de verre omgeving spot je al mensen met een overlopend broodje vol goude knapperige falafelballetjes, en vrolijke kleurtjes van worteltjes en kool.

De zaak in het Joodse deel van Le Marais is een begrip, en het werkt dan ook als een goed geoliede machine. Van te voren nemen ze je bestelling op, betaal je, en dan sluit je achteraan in de rij. Eenmaal aan de beurt hoef je alleen nog maar je papiertje met bestelling te geven, aan te geven welke saus je wilt, en binnen een minuut is je falafel klaar. Ik ben zeker geen falafel-kenner, maar genoten heb ik zeker. Wát een waar voor je geld. Je zit echt tot aan je oren vol na het eten van zo’n gevaarte. Binnen eten kan, maar ga liever met je broodje naar het nabijgelegen Place des Vosges en eet ‘m daar in het zonnetje op het gras op.

Bestellen: Wat denk je zelf? Een broodje falafel (€5,50) natuurlijk. (Gesloten op zaterdag)

foto-1-1

Berko, 23 Rue Rambuteau

Oreo cheesecake, caramel cheesecake, banoffee cheesecake: loopt het water je al in de mond? Ik eet zelden cheesecake, maar ik kon mijn geluk niet op in dit schattige tentje met waanzinnige taarten in de etalage. Aan weerszijden van het wandelpad staan vitrines met aan de ene kant een tiental cheesecake-soorten, en aan de andere kant (mini)-cupcakes. Het tentje is erg smal en kent maar een stuk of tien zitplaatsen (die buiten meegerekend), dus wij namen plaats met onze Oreo & Banoffee-taarten op een stoepje voor het tentje.

Denk maar niet dat je dit stukje als tussendoortje wegwerkt. Nee, het is rustig een volle maaltijd. De romige kaas, de zoete bodem: je maag zit de komende drie weken vol, maar dan heb je ook wat. Namelijk: de beste cheesecake van Parijs.

Bestel: De Banoffee Cheesecake (€4,50). Zie het als je lunch.

Parijs48

Alle tekst en foto’s: Milou van Roon van Explorista.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.