Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 29 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor Zeeuwse kost in een modern jasje moet je bij brasserie Franklin in Middelburg zijn

Met al die upcoming hippe tentjes die de nieuwste foodtrends oppikken, zou je bijna vergeten dat ook ons land heel wat culinaire traditie herbergt. Zeeuwse gerechten bijvoorbeeld, die je natuurlijk nergens zo lekker kan eten als in Zeeland. Sinds 1 juni kan dat in Brasserie Franklin.

Hoe fijn we het ook vinden om nieuwe internationale keukens te ontdekken, soms is een hapje van op eigen bodem nog het beste wat er is. Een goeie plek daarvoor is Franklin, een brasserie  die de Zeeuwse charme in een stijlvolle setting op de kaart zet.

Brasserie Sir Franklin Middelburg

Meet Franklin: boutique hotel meets brasserie en cocktails

Binnenkort uitwaaien met een weekendje Zeeland? Heerlijk. Ga dan vooral even langs bij boutique hotel Franklin, dat vanaf 10 augustus opengaat. In dit monumentale pand zitten niet alleen 14 hotelsuites, ook de brasserie die er zit is het tripje naar Zeeland meer dan waard.

Franklin is dus gevestigd in een prachtig oud pand dat werd omgegooid tot een eclectische mix van authentieke elementen en eigentijds design. Lees: knusse suède stoelen aan lange houten tafels en eigentijdse kunst aan de muur. Een geslaagd project!

Brasserie Sir Franklin Middelburg

Het menu bij brasserie Franklin

Aan een aangename omkadering om lekker te eten geen gebrek dus. Wat je dan op je bord kan verwachten? Zeeuwse kost! Althans in het jasje dat chef Nick van Eijk er rond bedacht. Zijn missie is om het publiek te laten zien en proeven wat Zeeland te bieden heeft op vlak van vlees, vis en vega.

Bestel een oldskool pannetje Zeeuwse mosselen, slurp je smaakpapillen de hemel in met oesters, ga voor een kreeftenbisque met Hollandse garnalen of hou het op vitello tonato. In een regio als Zeeland is de link met seafood natuurlijk al snel gelegd, al is er ook aan veggie gerechten geen gebrek. Een bloemkool’n cheese bijvoorbeeld of tomatenpolenta met gegrilde groenten: we like!

Brasserie Sir Franklin Middelburg

Het adres van brasserie Franklin

Zin om erheen te gaan? Zeker doen! En vergeet geen bezoekje te brengen aan de gelijknamige cocktailbar die vanaf 10 augustus langs het restaurant zit. Je vindt brasserie Franklin op de Vlasmarkt 54-H6 in Middelburg.

Openingstijden:

Brasserie Franklin (ma-do 11.00-00.00), (vr-za 11.00-1.00), (zo 11.00-00.00) 
Sir Franklin (cocktailbar): (ma-do 17.00-00.00), (vr-za 17.00-1.00), (zo 17.00-00.00)

Meer over Zeeland

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.