Fortuyn

Culy 4 okt 2015 Restaurants

Aan de prachtige Grote Markt van Haarlem vind je Fortuyn, dé plek voor een prachtig stuk vlees, goddelijke bijgerechten en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. 

Het restaurant bestaat al langer, maar heeft het onlangs een volledige renovatie doorgemaakt. De keuken is in een nieuwe jas gestoken en kreeg er een Spaanse Josper houtskooloven bij. Dit vormt dan ook gelijk de rode draad van de (nieuwe) menukaart.

De oven doet natuurlijk niet al het werk, maar door de combinatie van Mediterrane bereidingswijze en de mooiste stukken vlees en vis wordt het een smakelijk geheel. Groenten worden gezocht in eigen regio waardoor je hier een perfecte balans vindt tussen goddelijke smaken en lokale producten.

page1-1001-full

Een walhalla voor vleesliefhebbers

Vooraf heb je de keuze uit een aantal smakelijke combinaties, maar het leukst vinden wij toch echt dat je zelf een kaas- of vleesplateau kunt samenstellen uit de vitrine. Daarbij serveren ze een originele steak tartare, vitello tonnato en ceviche van zeebaars.

Wat betreft de hoofdgerechten ben je als vleesliefhebber aan het juiste adres. Denk een goddelijke burger (de burger Fortuyn is favoriet, maar ook de Griekse en Japanse zijn aanraders), cote de boeuf, zwaardvis, sucade en flammkuchen. Eigenlijk wel voor ieder wat wils, al zijn de vega opties vrij summier.

Borreltijd! #vleesveelvlees #fortuynhaarlem

A photo posted by Philippine (@philandjames) on

Doordat de porties erg ruim zijn wil het nog wel lastig zijn om ook nog een dessert op te kunnen, maar probeer hier rekening mee te houden want ook die zijn de moeite waard.

Tot slot kun je er ook ontbijten en lunchen, wat ook zeker aan te bevelen is. Niet alleen serveren ze rijkelijk belegde broodjes, ook kun je er ‘s middags genieten van heerlijke gerechten uit de houtskooloven zoals gerookte makreel met gremolata, Black Angus rundvleeskroketten en de burgers.

Lekker touren op de motor en terassie met mn mop! #love #the #sunny #days #bikelife #Haarlem

A photo posted by Amber (@ambervanlunsen) on

Het interieur

Niet alleen het eten, ook het interieur is om over naar huis te schrijven. Waar de tafels vrij simpel zijn gehouden, zijn sommige muren bedekt met klimop en andere planten. Weer andere muren zijn van puur baksteen wat voor een industriële, maar sfeervolle ambiance zorgt.

Kijk op de website voor meer informatie en de openingstijden. 

page1-1008-full

Reageer op artikel:
Fortuyn
Sluiten