Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 21 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Fishbar Monk in Haarlem: oesters, wijn en véél vis

Visbarretjes duiken momenteel overal op en Fishbar Monk in Haarlem is weer zo’n leukerd. Denk oesters, wijn en héél veel vis. Oftewel: genieten van het goede leven.

Monk is vernoemd naar zeeduivel (ook bekend als monkfish): een lelijke, maar o-zo smakelijke vis die wordt gezien als bijvangst.

Bijvangst

Op het menu staat dan ook vooral bijvangst én Nederlandse vis. Dus Bart van Olphen would approve. De gerechten zijn geïnspireerd op de wereldkeuken, met de nadruk op grote steden als Barcelona, Parijs en Kaapstad.

Elke dag komt er verse vis binnen, zoals oesters uit het Zeeuwse Yerseke. De vangst van de dag bepaalt voor een groot gedeelte de kaart.

Fishbar Monk

Een feest op tafel

Oesters kunnen per stuk of per heel of half dozijn worden besteld. Er is bar food, zoals brood met ansjovisboter, gefrituurde chipirones (kleine inktvisjes) of gerookte sprotjes met brood.

Als hoofdgerechten zijn er onder andere gegratineerde scheermessen, pulpo van de grill, lobster roll of pasta met kokkels.

Veel gerechten zitten qua portionering tussen een voor- en hoofdgerecht in. Ideaal om te delen dus. “Het moet een feest worden op tafel”, aldus Monk. Wijnen en bubbels vloeien hier dan ook rijkelijk. Op de wijnkaart staan wel 28 stuks en 5 soorten bubbels.

Fishbar Monk

Wat te vieren?

Je kunt tot twee uur van tevoren een tafel reserveren via de site. Last-minute? Bel dan even. Een deel van de tafels is altijd vrij van reservering, dus je kunt ook spontaan binnenlopen.

Binnenkort kun je hun oesters en bubbels zelfs bestellen via Deliveroo. Leuk als je wat te vieren hebt!

Fishbar Monk is maandag t/m zondag geopend vanaf 16:00 uur tot middernacht. Vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur.

Fishbar Monk
Bron: Fishbar Monk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.