Redactie
Redactie Inspiratie 22 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

5 tips om hapjes & drankjes buiten koel te houden

De zon schijnt weer volop en de koeltas staat steevast klaar om mee naar het park of strand te worden genomen. Lekker met hapjes en drankjes, maar het liefst wil je alles wel zo koel mogelijk houden. Wij geven je 5 makkelijke tips hoe je alles zo koel mogelijk houdt. 

1. Koelelementen in de vriezer

Koelelementen koop je één keer en je hebt er nog jaren plezier van. Zorg dat je altijd een stash in de vriezer hebt liggen en je bent elk moment ready to rumble.

2. Aluminiumfolie to the rescue!

Heb je thuis geen koelelementen of -tas? Pak je hapjes en drankjes dan in, in een flinke laag aluminiumfolie. Let wel: dit is slechts een oplossing voor korte duur.

3. Uit de wind & in de schaduw

Een ander hulpmiddel is de schaduw. Maar wat doe je als op het strand of een open weide zit? Dan neem je een windtentje mee. Deze tentjes zijn open aan één kant en zorgen voor een beschutte plek. I-de-aal!

4. Maak gebruik van je omgeving

Ben je op het strand? Dan heb je in feite een enorm natuurlijk koelelement. Wat? De zee! Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je dicht bij de branding ligt. Leg een paar sixpacks bier of frisdrank in het begin van de zee en ze blijven heerlijk koud.

5. Een emmer met ijsklontjes

Het is misschien een inkopper, maar vul een emmer (of stevige plastic tas!) met zakken ijsklontjes (voor een paar euro te koop bij de supermarkt) en je drankjes blijven geruime tijd koel. Zet de emmer het liefst in de schaduw of onder een boom en bedek eventueel zodat de zon er niet direct op schijnt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.