Redactie
Redactie Drinks & Cocktails 9 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Fika

Afgelopen juni opende het Scandinavische lunchcafé Fika haar deuren in Nijmegen. Hier kun je terecht voor rijkelijk belegd smörrebröd, salades, goede koffie en een smaakvolle borrel.

Fika staat voor een bij de Scandinaviërs ingeburgerd moment van rust, vergezeld door een kopje koffie en al dan niet een taartje. Je geniet hier dan ook van koffie met iets lekkers, maar ook smörrebröd én uiteraard zelfgebakken kanelbullar.

Voor op de broodjes kun je kiezen uit verschillende toppings, zoals garnalensalade met foreleitjes, pastrami met rode-uienchutney, huisgebraden rosbief met truffelmayo en hummus met zongedroogde tomaatjes en feta. Maar, neem gerust een kijkje op het menu.

Bovenstaand beeld door Arief Ernst Huehn

Is ‘de 5 in de klok’ en heb je trek in een borrel? Ook dan is Fika the place to be, met ten minste 12 open wijnen en een uitgebreide borrelkaart waarop knäckebröd en Zweedse gehaktballetjes niet mogen ontbreken.

Niet alleen in de keuken zijn Noordelijke invloeden te vinden, ook het interieur is herkenbaar minimalistisch. Denk aan veel wit, pasteltinten en een mix van nieuw en vintage Deens design. We like! 

Meer weten? Houd dan de Facebook-pagina en website in de gaten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.