Redactie
Redactie Afhalen 25 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Fenix Food Factory: culinair walhalla op de Rotterdamse Kaap

Een culinair walhalla aan de Maashaven: dat is Fenix Food Factory in Rotterdam. Vanuit een liefde voor eten, expertise in handarbeid en een behoefte naar verandering in de voedselindustrie, vonden zeven ondernemers elkaar in 2013 in de straten van Rotterdam.

Een droom werd gedeeld, een plan werd gemaakt en zo kwam Fenix Food Factory onder het dak van de Fenixloods 2 op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht. Onder dit dak vestigt zich een culinaire broeiplaats; om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en ambachtelijke smaken te ervaren.

Terwijl jij een worstje van Firma Bijten koopt of een cider proeft, gaan kinderen op zoek naar de ingrediënten voor hun zelfgemaakte pizza tijdens een pizza-speurtocht. Je koopt er brood van Jordy’s Bakery en schommelt letterlijk even tussen de kaasboer en de groenteboer in.

Culy0003Culy0005

Buiten kun je plaatsnemen aan de lange houten tafels en genieten van een krokante pizza uit de steenoven (voor een luttele vier euro). Nog leuker is de Fenix Brunch doen: je krijgt voor € 12,50 een mooi houten plankje, waarmee je zelf langs alle leveranciers in de foodhal mag. Een croissantje van Jordy, een stukje kaas van Booij, een koud biertje van de Kaapse Brouwers…

Het leven is goed in Rotterdam.

Culy0007Culy0008Culy0009Culy0006

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.