Redactie
Redactie Bakkerij / Patisserie 12 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

East57

Het is zeker niet de meest bruisende buurt van Amsterdam, maar lekker eten kan je er wel. Rondom het Amstelstation liggen al een aantal leuke restaurants en cafés, en vorige week opende er een nieuwe spot waar je je culinaire hart kunt ophalen: East57. 

Casa400
Voordat we doorgaan naar het concept doen we eerst een voorstelrondje. East57 is namelijk niet zomaar een hotspot, maar een restaurant, wijnbar, koffiecorner én deli in één, gevestigd in Casa400. Dit grote complex, dat onlangs volledig is verbouwd , is een combinatie tussen een hotel en studentenwoningen.

Hoewel er dagelijks honderden mensen het gebouw in- en uitlopen, krijg je alles behalve het gevoel ‘één van de zoveel’ te zijn. Met name het restaurant voelt als een aparte plek en ademt alles behalve een standaard hotelrestaurant.

Het concept
Om aan de wensen van de in dit geval zeer brede doelgroep (zowel buurtwoners als studenten, hotelgasten en andere culy’s) te voldoen, is een simpel maar krachtig concept bedacht. East57 is namelijk meer dan alleen een restaurant, zo huisvest het ook een deli (waar je delicatessen zoals olie, hammen en wijn kunt kopen), koffiecorner en een wijnbar.

Ook wordt er veel samengewerkt met leveranciers uit Amsterdam die hun strepen hebben verdiend en alleen de allerbeste kwaliteit leveren. Denk Brandt & Levie, Vlaamsch Broodhuys, Erik’s Delicatessen en nog veel meer. Allemaal krijgen ze een groot podium, maar daarnaast straalt een eigenzinnige chef in de keuken die de rest van de gerechten op tafel tovert.

Het is dus een combinatie van de lekkerste delicatessen en creatieve, maar niet té moeilijke gerechten. Daarbij zijn de prijzen zéér vriendelijk en is het restaurant voor zowel hotelgasten als studenten en andere culy’s een goede plek om te genieten.

De kaart
Op de kaart staan aardig wat gerechten die de hele dag door te bestellen zijn. Salades die nét even anders zijn worden opgeschept vanaf het buffet, soepjes staan te sudderen in het midden van de zaak en ook voor uitgebreide sandwiches draaien ze bij East57 hun hand niet om.

Leuk is dat de leveranciers een prominente plek op de kaart innemen en dat delen wordt aangemoedigd. Zo kun je bijvoorbeeld als voorgerecht kiezen voor een plankje met charcuterie van Brandt & Levie, kazen van Erik’s delicatessen en zit je hier voor de stevige trek ook helemaal goed. Wat dacht je bijvoorbeeld een plank voor goddelijke vissoorten, vegetarische hapjes, een stevige burger (vega of met vlees), krokant buikspek met kimchi of de dagelijks wisselende ‘student’s favourite’?

De ervaring
Nog in de eerste week prikte Culy een vorkje bij East57, en tja, wat valt er nog te zeggen? Van de gastheer waarbij we zelden zóveel enthousiasme zagen tot de waanzinnige plankjes vol lekkers. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de bediening heeft duidelijk plezier in wat ze doen.

Amsterdam-Oost heeft er weer een bijzondere hotspot bij. Voor zowel de ervaren culy als student, zolang je maar een lekkerbek bent!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.