Culy
Culy Dineren 23 januari 2014

Mashua

De Peruaanse keuken is hot. En restaurant Mashua is het enige restaurant in Amsterdam en omstreken (misschien wel van heel Nederland?!) met een Peruaanse keuken. Deze stijl kenmerkt zich doordat de koks worden beïnvloed door de vele verschillende culturen die samenleven in het Zuid-Amerikaanse land, in combinatie met typisch Peruaanse ingrediënten. 

Op de dinerkaart vind je een mix van gerechten geïnspireerd op die uit de Latijns-Amerikaanse keuken, maar ook uit die van Zuid-Europa en het verre Oosten. Denk aan een waanzinnige ceviche met ‘tijgermelk’, risotto van quinoa (typisch Peruaans!), een stoofschotel van runderrib (estofado) en veel andere visgerechten.

Hoewel het restaurant de Peruaanse stijl aanhoudt, is de lunch wel een stuk meer Europees georiënteerd. Een broodje mozzarella, kroket of een quinoa-salade is lekker, maar wil je voor de echte Peruaanse experience gaan? Ga dan vooral ‘s avonds langs!

Stiekem benieuwd naar wat de Peruaanse keuken precies inhoudt? Kijk dan hier voor ons artikel over de trend van het koken in Peruaanse stijl.

Mashua3Mashua4

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Mashua
Sluiten