Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 24 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Diga in Haarlem: moderne Italiaan met een heel tof proeflokaal

Restaurant Diga in Haarlem is niet meteen wat je verwacht van een Italiaans restaurant. Hier geen flessen Chianti ter decoratie of rode tafelkleedjes. Diga oogt als een stoer, modern restaurant waar je mooie Italiaanse gerechten kunt eten. Van calamari tot panzanella.

Diga beschikt over een Digateca: een verbastering van het Italiaanse woord enotceca, dat ‘wijnhuis/proeflokaal’ betekent. In deze ruimte staan de mooiste Italiaanse wijnen te pronken. Je kunt hier dan ook lekker borrelen.

Naast wijnen zijn er ook fijne cocktails zoals een bellini, een white negroni (met bergamot-likeur) en de Diga limoncello spritz.

Diga

Carta di musica

Het leven wordt nóg mooier met wat antipasti op tafel. Van arancini tot aan gepofte pompoen met San Danielle ham of dungesneden tonijn met sinaasappel, venkel, dille en gremolata: er staat genoeg lekkers op de kaart.

Heel tof klinkt ook de terrine van gestoofde varkenswang, eendenlever, incabes, pistache en carta di musica. Een goede borrelplank hebben ze hier ook.

Diga

Primi e secondi

Verse pasta’s worden hier als primi – dus tussengerecht – geserveerd. Penne met verse zomertruffel en Parmezaan, verse lasagne met lam en rund of de spaghetti con le vongole: dat wordt nog lastig kiezen.

Bang dat je vol zit na zo’n bord pasta? De porties zijn klein. En de secondi kun je gelukkig ook heel goed delen: een hele makreel van de bbq met gepofte paprika, zeekraal en gremolata of zacht gegaarde kalfstong met poulpo van de bbq, aubergine, monniksbaard en gremolata bijvoorbeeld.

Ben je wel in voor een verrassing, dan kun je ook gaan voor het chef’s menu van drie of vier gangen.

Elke dag naar Diga

Diga is elke dag open van 10:00 tot 01:00 voor een kopje koffie, lunch, diner en een borrel. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03:00 uur. Reserveren kan online.

Diga
Diga
Bron: Diga

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.