Redactie
Redactie Boodschappen 11 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

De Turk

Bij De Turk in de Amsterdamse Pijp vind je al het goede van de Turkse, Marokkaanse en Midden-Oosterse winkels uit de stad, maar dan modern ingericht en vooral een stuk overzichtelijker. 

Hoewel hun slogan ‘De Turk, dat zit wel snor’ een leuke woordspeling is, nemen de vriendelijke Murat Demir en zijn schoonbroer Mehdi Zaer Kermani hun winkel meer dan serieus.

In plaats van de vaak rommelig ogende winkeltjes vol heerlijkheden uit landen als Turkije, Marokko en Egypte weet je wanneer je hier binnenloopt precies waar je aan toe bent.

Murat Demir voor zijn winkel De Turk

Van groenten en fruit tot broden, olijven en (Turkse) wijnen, je kunt het allemaal krijgen bij De Turk. De producten komen uit het hele land zodat ze van alles het beste kunnen aanbieden. Zo halen ze eieren van de kippen van de moeder van Murat en komen de olijven uit Maastricht.

Op den duur zijn de mannen ook van plan om maaltijden te gaan koken die goed smaken en betaalbaar zijn, maar voor nu kun je er al terecht voor een goede kop koffie of belegd broodje (to go of to stay). En als het lukt om een vergunning te krijgen kun je er ook terecht voor een goed glas wijn.

De Turk is 7 dagen per week geopend. Kijk voor de openingstijden en actuele informatie op de Facebook-pagina

Met dank aan Het Parool

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.