Redactie
Redactie Dineren 26 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

De Meesterproef

Op de plek waar vroeger fabrieksmatig eten uit de keuken kwam – de voormalige Honigfabriek – kun je nu in industriële sfeer genieten van pure en ambachtelijk bereide gerechten.

Het gloednieuwe restaurant De Meesterproef dankt zijn naam aan de daadwerkelijke meesterproef die in de middeleeuwen door ambachtslieden moest worden uitgevoerd om te tonen dat ze een ambacht onder controle hadden. Vroeger deed men dit om de bevolking te beschermen tegen slechte kwaliteit, van bijvoorbeeld voedsel.

De Meesterproef1

Tegenwoordig hoef je bij De Meesterproef niet meer bang te zijn voor slechte kwaliteit, want ze koken hier met passie en ook hechten zij vandaag de dag waarde aan het feit dat dranken en gerechten op ambachtelijke wijze worden bereid. Volgens de eigenaren moeten ambachten gekoesterd worden. Vandaar dat de chefs ook zelf pekelen, zelf worst maken en zelf vis roken.

Ingrediënten die ze niet zelf bereiden komen van andere ‘ambachtslieden’. Het brood komt van de bakker, het bier van een brouwerij en het vlees van een goede slager. En dit maakt de gerechten bij De Meesterproef verrukkelijk. Buiten al deze ambachtelijk bereide gerechten met seizoensgebonden producten serveren ze bij De Meesterproef ook zeer bijzondere gin-tonics. Altijd goed, wat ons betreft.

De Meesterproef4

De Meesterproef is geopend voor lunch en diner van donderdag tot en met zondag. Een drie-gangenmenu kost hier €29,50 – heel betaalbaar. Daarnaast hebben alle voorgerechten, alle hoofdgerechten en alle nagerechten dezelfde prijs per gerecht. Voorgerechten kosten 9 euro, hoofdgerechten 15 euro en nagerechten 7 euro.


Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.