Redactie
Redactie Inspiratie 26 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Wij zijn fan: de kokosproducten van Royal Green

Kokosolie wordt alsmaar populairder. Ook wij zijn fan! We schreven eerder al een uitgebreid artikel over de werking & toepassing van kokosolie (lees ‘m hier), maar vandaag lichten we ons favoriete merk uit: Royal Green.

Dit merk begon met een 100% biologische geurloze basic kokosolie in een pot met een bruine dop en gezellige tekstjes op de verpakking. Inmiddels vind je deze pot bij natuurvoedingswinkels als EkoPlaza, Erica, Vitaminstore en De Tuinen. Hier vind je alle verkooppunten.

RoyalGreen packshot_kokos

Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid. Zo is de Coconut Cooking Cream er ook in andere smaken, zoals Herbes de Provence, Spices en Garlic. Perfect als basis voor je gerecht; zo is de knoflook kokosolie een ideale wokolie voor een Aziatisch wokgerecht.

rg_kokossmaakjes_stapel_pijlen

Een ander product waar wij regelmatig mee koken, is kokosbloesemsuiker. Dit wordt gemaakt uit het zoete sap van de tropische kokosnootbloesems. Traditionele suikerboeren klimmen hoog in de kruin van de kokosboom en oogsten het zoete nectar uit de bloesem. Eenmaal verzameld, verandert de nectar door verwarming langzaam in een rijke suiker. Dit is dan ook de ideale vervanger voor geraffineerde witte suiker, riet- of bietsuiker, agave, ahorn of elke andere siroop.

Wij gebruiken ‘m in de thee of bij het maken van smoothies, maar het is ook goed bakken met de kokosbloesemsuiker. Zo maakten wij er brownies mee. Er zat zelfs een pot in de populaire FoodWeLove-box van een tijdje geleden.

RoyalGreen ExtraVirgin Packshot

En tot slot: de Royal Green extra virgin kokosolie. Deze is 100% raw (koudgeperst), daarom heeft hij een fluweelzachte kokossmaak.

Meer informatie over Royal Green vind je op hun website, www.royal-green.nl. Ook een aanrader: op de Facebook-pagina van Royal Green vind je regelmatig lekkere recepten en handige tips met kokosolie. Like ze vooral om op de hoogte te blijven!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.