Redactie
Redactie Dineren 10 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

De Boterhal

Borrelen in De Boterhal in Breda is hip & happening. De Bredanaren zijn regelmatig te vinden in dit monumentale pand aan de Grote Markt voor een biertje en een paar goede borrelhappen.

Het pand bestaat al sinds 1861 en vroeger werd hier in boter gehandeld, vandaar de huidige naam. De Boterhal zit hier echter pas sinds kort en is een wijnbar en speciaal-biercafé ineen, waar je ook nog eens heerlijke internationale tapas kunt bestellen.

Ook de borrelkaart is zeer royaal en als je zo lang blijft hangen dat het wel tijd is om te dineren krijg je de wat uigebreidere kaart. Hier staan de borrelhappen ook op en wat extra gerechtjes. Het concept van de menukaart is gebaseerd op shared dining en kent verschillende gerechten om te delen. Probeer vooral de truffelsrisotto (die is goddelijk) en de coquilles zijn ook om te smullen.

Naast dat je hier heerlijke gerechtjes kunt eten is dit natuurlijk een speciaal-biercafé. En dat zou het niet zijn als hier niet de nodige bieren op de tap stonden. Zo hebben ze er maar liefst twaalf op de tap en daarnaast ook een heleboel op fles. Kun je niet kiezen? Dan kun je gaan voor een bierproefplateau van vijf biertjes. Ook leuk: In De Boterhal kun je ook terecht voor bierproeverijen en ‘high bieren’. Lekker biertjes drinken met verschillende borrelhapjes, wie wil dat nou niet?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.