Redactie
Redactie Dineren 14 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Pressroom

In het voormalige pand van de Nederlandse krant ‘De Tijd’ aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam is sinds april 2015 het nieuwe INK Hotel gevestigd.

In het hotel vind je restaurant Pressroom; helemaal in stijl van de geschiedenis van het pand en met een shared dining menu om van te watertanden…

Eten

Chefkok bij Pressroom is Tjitze van der Dam. Hij werkte eerder voor Ron Blaauw en als souschef werkte hij bij *De Vrienden van Jacob. Nog voordat restaurant Pressroom officieel opende mocht Culy’s Susanne zijn gerechten proeven.

Het menu van Pressroom is gericht op shared dining. Zowel voor- als hoofdgerechten kan je met je tafelgenoten delen en alle gerechtjes komen gefaseerd op tafel. Delen, rustig eten en genieten. De prijzen variëren van gemiddeld €12,- voor een klein gerecht en €21,- voor de grotere gerechten.

Tijd is een belangrijk thema binnen het concept van Pressroom en het INK Hotel. Als je wil kan je uren blijven, maar moet je snel door? Dan is dat ook geen probleem.

Het voorgerecht bestond uit kleurrijke salades, een goddelijke steak tartaar en een pizza met gerookte paling. Het hoofdgerecht was een combinatie van vegetarische, vlees- en visgerechtjes. Het toetje hoefden we (hoera!) niet te delen en was een oud-Hollandse vlaflip. Heerlijk.

De gerechten zijn een goede afwisseling van frisse en volle smaken en omdat je van alles wat neemt zit je aan het einde van de avond niet heel vol, maar precies goed.

Interieur

Het interieur van Pressroom is volledig afgestemd op de geschiedenis van het pand: de plek waar vroeger de krant ‘De Tijd’ werk gemaakt. Je ziet overal pennen, klassieke typemachines, inktpotjes en rollen drukpapier.

Het volledige INK Hotel is overigens ook ontworpen met het oog op de historie van de plek. Overal zijn subtiele verwijzingen naar de stad Amsterdam opgenomen.

De entree bevat een lichte patio met een overkoepelend glazen dak, dat het gevoel heeft van een Amsterdams hofje. Op de muren van de kamers van het hotel vind je krijtbordachtige tekeningen van Amsterdam, getekend door Jan Rothuizen.

Conclusie

Pressroom is een restaurant waar – als je wil – de tijd even stil staat. Als je bij Pressroom gaat eten heb je gegarandeerd een avond vol smaakvolle gerechtjes in een sfeervolle ambiance. Sluit de avond af met een cocktail aan de bar en je avond is compleet.

Wij kwamen overigens alleen dineren bij Pressroom, maar ze hebben ook ontbijt én een shared lunch. Bekijk hier de Facebook-pagina en hier de website van het INK Hotel.

Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.