Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Restaurants 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Cuichine in Antwerpen serveert verfijnde gerechten uit de Chinese keuken

Bij Cuichine in Antwerpen geniet je van de moderne Chinese keuken. Vergeet de geplastificeerde menu’s met 500 verschillende gerechten op de kaart. Hier vind je enkel verfijnde gerechtjes. Chinese cooking 2.0!

Als je niet uit Antwerpen komt en de stad niet geregeld bezoekt, kan het heel goed zijn dat je de wijk Zurenborg nog niet hebt bezocht. En dat is doodzonde, want deze residentiële wijk herbergt heel veel mooie en fijne plekjes. En een daarvan is Cuichine.

Cuichine Antwerpen

East meets West

Cuichine is ook dit jaar weer opgenomen in de Michelin-gids en dat is volgens ons geheel terecht. Het restaurant brengt de Chinese en Westerse keuken samen en dat zie je direct op het menu. De Rubia Gallega (een runderras) uit Spanje wordt bijvoorbeeld geserveerd met zwarte sojabonensaus en je eet een kraakverse Canadese kreeft uit de wok met verse gember.

Onze favorieten zijn de Xiao Long Bao (gestoomde dumplings met varkensgehakt en Chinese XO saus) en de huisgeroosterde Pekingeend met pannenkoekjes, hoisin en knapperige groenten. Naast vis en vlees, kun je ook kiezen voor een vegetarisch voor- en nagerecht.

Cuichine Antwerpen

En wat drinken we?

Op de wijnkaart staan hele mooie wijnen die de gerechten begeleiden. Of ga voor een speciaalbiertje dat past bij het gerecht dat je hebt besteld. Het personeel weet precies welke drank bij welk gerecht hoort en legt dit uiterst vriendelijk uit.

De inrichting van het restaurant is warm, modern en sfeervol. Het doet Oosters aan en is zeer stijlvol. Bij Cuichine kan je gerust een hele avond vertoeven en vertrek je met een voldaan gevoel.

Cuichine zit aan de Draakstraat 13 in Antwerpen en is van dinsdag t/m vrijdag geopend voor lunch en van dinsdag t/m zaterdag voor diner.
Reserveren doe je online.

Cuichine
Cuichine Antwerpen
Bron: Cuichine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.