Redactie
Redactie Restaurants 3 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Bar Kauffmann voor falafel met originele ingrediënten en speciaalbier

Bar Kauffmann heeft nog maar net haar goed verstopte deur geopend, maar is nu al een hit. Hier geniet je van falafel met originele ingrediënten, een rits aan (speciaal)biertjes en een sympathieke sfeer. 

Hoewel eigenaresse Saskia het hart achter Kauffmann is, worden de gerechten bedacht en gemaakt door de kok van Iraanse afkomst, en dat is te proeven. Alle gerechten zijn doorspekt met smaak (“Er gaan per dag kratten verse kruiden doorheen,” aldus Saskia) en ook in de combinaties herken je de Midden-Oosterse keuken.

Knapperige falafel

Zo genoten wij van een goddelijke pita falafel met mango, tzatziki, granaatappelpitjes en geroosterde aubergine (€7,-).

Ook kun je kiezen uit die met chutney van groene chili, tzatziki, kiemen en augurk (€7,-), één met merguezworstjes, tzatziki, olijven, gedroogde tomaten en spinazie (€8,50), of die met gedroogde tomaten, feta, gegrilde paprika en spinazie (€7,-). Wil je liever je eigen broodje falafel samenstellen? Ook dat kan (€7,-).

Naast dat de gerechten zo gezond mogelijk worden gemaakt en met zo min mogelijk zout (daar proef je verder niks van), zijn er ook nog salades (€7,-).

Wat ons betreft is de spinaziesalade met knapperige falafel, kiemen, komkommer, feta en artisjokdressing een echte winnaar (misschien nog wel lekkerder dan onze pita), maar we komen zeker weten terug voor die met geroosterde bietjes en een dressing van mango.

Uit gewoonte bestelden we er nog gepofte zoete aardappel met tzatziki (€3,50) bij (“op alleen een pita falafel kan je niet leven, toch?”).

Hoewel ook deze goed in de smaak viel, was het qua hoeveelheid bijna niet nodig. Mocht je toch stevige trek hebben of alleen voor de borrel komen, dan zijn er ook nog frietjes met mayo (€3,-), knoflookbrood (€3,50), pita kaas (€3,-) en olijven met granaatappel (€2,50).

Frisse biertjes

Om je dorst te lessen is er een ellenlange bierkaart, met gerstenat van bekende en minder bekende brouwers. Fijn is dat per biertje staat aangegeven waar hij vandaan komt, maar ook hoeveel procent alcohol het bevat en wat de belangrijkste smaken zijn.

Zo kun je ook als bierleek het voor jou perfecte biertje uitkiezen, al helpt Saskia je daar ook graag mee. Denk aan de standaard pils van Jupiler, maar ook lekkere amberbiertjes van Oedipus, de IPA van Two Chefs, het blond bier van St. Christoffel en het wit bier van Jopen.

Ben je overigens geen bierdrinker? Geen nood, er zijn zat frisdranken en smakelijke wijntjes.

Razend enthousiast

Zoals je merkt zijn we razend enthousiast en dat is niet zonder reden. Bij Bar Kauffmann klopt namelijk simpelweg alles. Van de uitgesproken (doch toegankelijke) smaken en heerlijke biertjes voor iedereen tot de vriendelijke bediening en huiselijke sfeer.

Daarbij zijn de prijzen ook sympathiek en de porties ruim. Dit is een plek waar je komt met vrienden op de zondagmiddag, met je ouders op een doordeweekse dag of met je geliefde voor een gezellige hap en maar blijft terug komen. Ons zie je in ieder geval snel weer terug!

Adres Bar Kauffmann

Je vindt de falafel & speciaalbier tent aan de Reinier Claeszenstraat 4b in Amsterdam.

Bar Kauffmann is dinsdag tot en met zondag geopend tot na middernacht. Ze zijn ook elke dag open voor de lunch en afhalen is ook mogelijk. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.