De beste shoarma van Amsterdam vind je bij chef Juzzev (en is spotgoedkoop!)
Wie denkt dat shoarma altijd een snelle hap uit de snackbar is, moet echt eens richting de Van Woustraat. Daar staat chef Juzzev, die volgens velen de allerbeste shoarma van Amsterdam maakt. En dat voor een prijs waar je portemonnee blij van wordt.
Zijn geheim? Alles draait om ambacht. Waar de meeste zaken werken met kant-en-klare shoarmarollen uit de fabriek, stapelt Juzzev zijn vlees nog zelf op het spit, net zoals in Aleppo.
Dunne plakjes mals vlees van kalkoen en kalfsvlees worden zorgvuldig opgebouwd tot een toren die langzaam en gelijkmatig gaart. Daardoor proef je bij elke hap die volle, kruidige smaak die je alleen krijgt wanneer het vers wordt bereid.
@connectingflavors S/o naar Mujahid voor deze spot! Heerlijke authentieke Syrische shawarma bij Chef Juzzev. 🙏🏾 Delicioussss!🖤😍 #food #amsterdamfood #shawarma
17 verschillende kruiden
Maar chef Juzzef gaat nog een stap verder. Hij gebruikt voor zijn vlees maar liefst 17 verschillende specerijen om het op smaak te brengen. Het is een mix van o.a. kaneel, kruidnagel en komijn, maar ook frisse accenten die het geheel in balans houden.
En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, verwerkt hij drie soorten fruit in de marinade. Dat zorgt voor wat frisheid, maar heeft vooral als functie om het vlees zo mals mogelijk te maken. De prijs? Zo rond de vijf euro!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2FKaneelstokjes.jpg)
Huisgemaakte toum
Nog een reden om naar Juzzef te gaan, is de saus. Bij zijn shoarma krijg je een flinke lepel huisgemaakte toum: een luchtige, Libanese knoflooksaus die fris, scherp en romig tegelijk is. Vergeet dus de standaard knoflooksaus uit een flesje, want dit spul tilt je shoarma naar een heel ander niveau. Hij serveert het met ingelegde pepers, uien met sumak en flink veel peterselie.
En dan nog een slimme finishing touch: Juzzef legt de shoarmarol na het vullen kort tegen de grill. Het broodje krijgt zo een knapperige buitenkant zodat het heerlijk weghapt.
Het imago dat shoarma heeft, wordt vooral gemaakt door het beeld van late-night-snack. Maar écht goede shoarma eet je de hele dag door. Chef Juzzef laat zien dat dit streetfood in Nederland hoog op smaak kan zijn én goedkoop.
Eén ding is zeker: wie hier eenmaal gegeten heeft, wil nooit meer terug naar die saaie fabrieksshoarma.
>Chef Juzzef, Van Woustraat 55h, Amsterdam
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F10%2FToum.jpeg)
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)