Redactie
Redactie Dineren 19 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

Café de Paris

Waar jarenlang het bekende Bar Italia was gevestigd aan het Amsterdamse Rokin, heeft een paar weken geleden een nieuwe zaak haar intrede gedaan. Café de Paris is weliswaar van dezelfde eigenaren, maar voert een Franse kaart met nog een paar herkenningspunten van de vorige bestemming. 

Na ruim 5,5 jaar vonden de ondernemers achter Bar Italia het tijd voor vernieuwing. Samen besloten ze het pand te verbouwen (onder andere de keuken werd twee keer zo groot) en vooral de kaart flink te veranderen. Hierbij hebben ze de gerechten uit bella Italia vervangen door klassiekers uit la douce France, en dan met name uit de Niçoise keuken.

Zo vind je op de kaart onder andere steak tartare, salade Niçoise, oesters, coq au vin, steak frites en desserts als moelleux au chocolat en tarte tatin. Door Italiaanse invloeden op de Niçoise keuken staat er ook een drietal pasta’s op het menu.

Het veranderen van het concept van een goed bezocht restaurant als Bar Italia kan een groot gevaar zijn. Want, blijft de kwaliteit wel net zo hoog? En zullen de gasten het wel waarderen? Culy nam de proef op de som.

Culy ontdekt…

Als groot-liefhebbers konden we niet anders dan te beginnen met steak tartare. Hoewel de portie érg groot was, was het vlees gelukkig niet te fijn gehakt en het garnituur heerlijk klassiek.

Ook de groene en witte asperges met ei bleek een goede keuze. In plaats van standaard ei-mimosa (fijngehakte stukjes ei), bestond het garnituur uit een 63° ei (ei in een sous-vide bad gegaard op 63°), crumble van Parmaham, geraspte hazelnoot en zacht aspergeschuim. Origineel, zacht en goed op smaak.

Na een korte pauze verscheen er een flink bord coq au vin op tafel samen met een portie huisgebakken friet. De kip was zalig zacht en het garnituur van champignons en geglaceerde worteltjes erg smaakvol.

De rode-wijnsaus was eveneens lekker, maar was wel erg waterig en had wat ons betreft beter kunnen worden gemonteerd met koude boter. De frietjes waren zéker voor herhaling vatbaar en perfect crispy gebakken.

Dan de spaghetti met fruits de mer. Een prima gerecht met smaakvolle saus, maar helaas waren de zeevruchten (inktvis, mosselen, gamba’s, vongole en een enkele langoustine) iets te lang door gegaard.

Zonde, want een redelijk simpel gerecht als deze zou – zeker in een restaurant met Italiaanse achtergrond – perfect moeten worden klaargemaakt.

Om de avond af te sluiten kozen we voor de tarte tatin. Een echte klassieker, maar duidelijk in een nieuw jasje gestoken.

Waar de traditionele variant bestaat uit gekaramelliseerde stukjes appel met een laagje knapperig bladerdeeg, kregen we hier een hele gestoofde appel met daaronder een stuk (te erg) gesouffleerd bladerdeeg en een bol vanille-ijs. Absoluut smakelijk, maar geef ons maar de klassieker.

Conclusie

Of ze er goed aan hebben gedaan om het oude concept over de boeg te gooien? Wij vinden van wel. Net als de Italiaanse keuken, is de Franse een allemansvriend en is er voor ieder wat wils.

Ook was de bediening alleraardigst en de ambiance meer dan sfeervol. En als de minpuntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ worden gezet, komen we zeker weten terug.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.