Sophie Fleur Jongebloed
Sophie Fleur Jongebloed Inspiratie 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je naar Andersen Bakery in Kopenhagen wil

Klaar voor een parade aan oogverblindende gebakjes? Andersen Bakery is de juwelier onder de Deense bakkers. Het is bijna zonde om een hap te nemen, zo mooi zijn de croissants en taartjes. Er wordt hier wild gestrooid met matcha, knalroze bessenpoeders – en als kers op de taart zijn de smaakcombinaties om bij weg te dromen.

Als je een reisje naar Kopenhagen in het verschiet hebt, moet je even langs Andersen Bakery. We zijn niet vaak dwingend bij Culy, maar deze bakker maakt zulke onweerstaanbare creaties, dat we je toch dringend verzoeken er iets te bestellen. En nee, we hebben geen aandelen.

Een kleine scroll over de Instagram feed spreekt boekdelen: hier wil je alleen maar alles.

Andersen (boomerang) Bakery

Andersen is een soort boemerang-bakkerij. In 1959 maakte de Japanse oprichter Shunsuke Takaki een reis door Denemarken en kwam in aanraking met de Deense baksels. Hij werd stapelverliefd, vooral op het brood en de Deense viennoiserie.

Toen hij terugkwam in Japan, besloot hij samen met zijn vrouw zelf bakkerijen te openen op verschillende plekken in Azië. Nu, jaren later, is Andersen Bakery geopend op de plek waar het allemaal begon. Kopenhagen.

Japanse smaken

Het vergt wat om de Denen te imponeren met hun eigen baksels: de hele stad is een oase aan kruimelige gebakjes, de ene nog knapperiger dan de ander. Dus wat maakt Andersen zo bijzonder?

Het zijn vooral de ingenieuze smaakcombinaties die de klassieke Deense gebakjes ontstijgen. Je vindt hier de allerlekkerste croissant-variaties, waaronder croissants die gevuld zijn met gezouten karamel, krokante kokosvlokken én iets wat we nog nergens hebben gezien: een rabarbercroissant! Wow, zo lekker.

Smaakcombinaties bij Andersen Bakery

De taartjes zijn zelfs nog spannender. Zo is er een met zwarte bessen en een citroenverveine-mascarpone, een chocolade mousse met een praliné van pistache, een gel van kersen en onderop een heerlijke amandelkoek met chocolade crunch.

Je vindt er overigens ook klassiekers zoals de kardemummabullar en de Danish. Maar de leukste baksels om uit te proberen zijn die met een Japanse twist,  zoals de warme mini melkbolletjes gevuld met kardemom, of de matcha roll.

De bakkerij bevindt zich op het Brygge eiland (Thorshavnsgade 26). Koop dus vooral een taartje extra, om buiten op te eten tijdens een stadse picknick.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.