Redactie
Redactie Dineren 23 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Brut de Mer

Nederland heeft maar weinig plekken waar je in een informele setting terecht kunt voor al het lekkers uit de zee. Brut de Mer in de Amsterdamse Pijp is hiervoor de uitgelezen plek en serveert ook goede bijpassende wijnen.

Oesters is het eerste wat je ziet als je binnenstapt in deze nieuwe speler op het altijd drukke Gerard Douplein. De zaken aan dit populaire borrelplein gaan óf als een speer (denk aan Het Paardje), óf sneuvelen voor je überhaupt doorhad dat er iets nieuws zat.

Brut de Mer mag echter wat ons betreft blijven. Van de oesters tot de côte du poisson (nu al de trots van het restaurant), alles gaat er met plezier in.

De zaak zelf is ingericht zoals je zou verwachten: een moderne bistro, een lange bar met marmeren tafelblad en kleine (ietwat ongemakkelijke) tafeltjes. Opvallend is de bar waar aan de kop de meester oesters opent alsof zijn leven er van af hangt.

Op de kaart vind je eigenlijk alleen maar allemansvrienden: van huisgemaakte garnalenkroketjes tot de boterige lobster roll, van de calamares à la plancha tot de fruits de mer en van de coquilles met bloedworst tot de knapperige frietjes. Voor de vleesliefhebbers is er ook een steak tartare.

De oesters wisselen regelmatig, maar blijven flink aan de prijs (vanaf €2,-, maar de meesten gaan voor €4,- per stuk). Verder zijn de prijzen goed. Niet te hoog, maar ook zeker niet te laag.

Tot slot is de wijnkaart ook noemenswaardig, en weten ze goed advies te geven. Er zijn natuurlijk bubbels voor bij de oesters, maar ook genoeg andere leuke wijnen per glas of fles.

Brut de Mer is zeven dagen per week geopend, maandag tot en met donderdag vanaf 16.00 en de rest van de week vanaf 13.00. Vrijdag tot en met zondag zijn ze dan ook open voor de lunch. Reserveren kan alleen voor vrijdag- en zaterdagavond.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.