Redactie
Redactie Dineren 25 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

BRET

Op één van de minst voordehandliggende locaties van Amsterdam (in de voortuin van station Sloterdijk) vind je een parel van een café: BRET. Met een enorm terras en de hele dag door zon is dit een érg fijne plek voor koffie-afspraken, smakelijke lunches, veel-te-gezellige borrels en heerlijke diners.

Wanneer je aan de voorkant van het station staat zie je BRET gelijk: een knalrood, vierkant pand gemaakt van containers. Bijzonder is dat ze echt een verschil willen maken in het treurige landschap rondom Sloterdijk. Dit doet ze onder andere door de aanleg van een enorme stadstuin, waar onder andere hop groeit waar ze in de toekomst bier mee gaan brouwen en workshops zullen organiseren.

In de keuken kookt Joachim de Buck, voorheen chefkok bij het door ons geliefde Hotel De Goudfazant, met lokale, seizoensgebonden en duurzame producten. Zo werken ze veel samen met ondernemers uit de buurt (kijk op het menu voor de exacte namen) en staat een eigen kruidentuin op de planning.

Bij een aanblik op het menu loopt het water je gelijk in de mond: ze hebben er echt werk van gemaakt. Anders dan de grote ketens op het station kun je hier lunchen met salades, burgers en origineel belegde broodjes. Denk bijvoorbeeld aan kalfgebraad met spekbokking en mosterdblad, gerookte zalm met yoghurt, biet en truffelhoning, en gepocheerde eitjes met bacon, zalm of spinazie.

Ook aan de borrel is gedacht met een kaart vol smakelijke pintxos en borrelhapjes als charcuterie, gerookte zalm en pimientos de padrón. Later op de avond staan er verschillende, niet te grote gerechten op het menu zoals kabeljauw met kokkels, steak tartare met langoustinemayonaise, risotto, steak en een goede burger.

Ook serveren ze verschillende bijgerechten, waaronder huisgemaakte friet en ingelegde groenten, en natuurlijk toetjes en een kaasplank. De prijzen zijn vriendelijk, zo variëren de hoogdgerechten tussen de €9,- en €13,- euro, met uitzondering van de rib-eye die €17,- kost.

In plaats van de standaard wijn pairings, stemmen ze bij BRET voor bier & spijs. Zo hebben ze een kaart waar je U tegen zegt en geven ze je graag advies.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.