Redactie
Redactie Inspiratie 26 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

5 toffe restaurants in Gent

We schreven al eerder over Gent als veggie hoofdstad van Europa, maar er is meer dan alleen dat! Daarom verzamelden we 5 restaurants in Gent voor tijdens een weekendje weg, van ontbijt tot diner en van modern tot klassiek. 

Bron: Facebook

1. Bodo

Bij Bodo geniet je van de Vlaamse keuken, op smaak gebracht door internationale invloeden. Zo vind je er Vlaamse asperges en stoemp, maar ook gerechten als chili con carne en Libanese balletjes op de kaart.

Burgstraat 2
Website

Bron: Facebook

2. Alberte

Alberte kent een concept dat we ook graag in Nederland zouden willen zien, genaamd bar hors d’oevres. ‘s Middags kom je voor ‘gewone’ (maar zeker niet minder lekkere) gerechten, maar ‘s avonds heb je de keuze uit een aantal kleinere hapjes. Ideaal dus voor een uitgebreide borrel of smaakvol diner.

Dendermondsesteenweg 78
Website

Bron: Alice

3. Alice

Wanneer je binnenstapt bij Alice waan je je even in het oude Parijs. Neem plaats aan een van de tafeltjes met klassieke stoelen en geniet van het interieur vol patronen en schilderijen uit de renaissance.

Alice is alleen overdag geopend en je bent welkom voor een ontbijtje, kop koffie of lunch. Op de kaart staan verschillende ontbijtjes (van bescheiden tot uitgebreid) en klassiek Vlaamse en Franse gerechten zoals escargots, garnaalkroketten en bloedworst.

Onderbergen 6
Website

4. Cochon de Luxe

Welkom bij Cochon de Luxe, het restaurant van chef Tom van Lysebettens die eerder werkzaam was bij Oud Sluis. Hier ervaar je de klassiek Franse keuken met al je zintuigen, maar dan met een moderne twist.

De prijzen liggen er wel wat hoger (35,- voor drie gangen – 65,- voor zes), maar voor een avondje eten op sterrenniveau ben je hier zeker aan het juiste adres.

Brabantdam 113
Website

Bron: Facebook

5. Île en Ville

Ben je op zoek naar super originele restaurants in Gent? Een echte aanrader is een bezoekje brengen aan het ‘eilandje’ Île en Ville in de stad. Dit is een conceptstore, restaurant en galerie inéén.

Het gebouw fungeerde voorheen als het Gentse Begijnhof en vandaag de dag zie je hier nog duidelijk aspecten van in het gebouw, zoals prachtige houten balken. Het interieur is een gebalanceerde mix van oud en nieuw en straalt vooral rust uit. Daarbij is het ‘s zomers heerlijk toeven in de schattige tuin.

Leuk is dat je hier elk moment van de dag terecht kunt en vanaf 18:30 begint ‘tapas time’, waarbij je verschillende tapas kunt proeven onder het genot van een fijn drankje.

Begijnhofdries 39
Website

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.