Redactie
Redactie Restaurants 1 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Bar Wisse

Een gezellige nieuwe hotspot in hartje Amsterdam-Oost is Bar Wisse. Hier voel je je meteen thuis en zijn de gerechten simpel maar voor herhaling vatbaar. 

Op de hoek van de Middenweg en de Linnaeuskade vind je het gloednieuwe café. In oktober openden ze hun deuren en al snel werden ze opgemerkt door de buurtbewoners, maar gelukkig is het er nog niet rammend vol.

Het interieur is een mix van hout, metaal en toffe muurtekeningen. Ook is er een vide en een lage bar aan het raam, waardoor je de hele dag door kunt kijken naar alle voorbijlopende mensen.

Wisse gaat open vanaf 08.30 (in het weekend vanaf 10.00) en serveert dan ook ontbijt. Denk aan croissants, broodjes en pancakes. Tijdens de lunch gaan ze los met goddelijk ogende broodjes zoals de BLTA (buikspek, sla, poftomaat en avo), makreel met Serranoham en de New York strip steak (toast met boter, dragon, sla en steak). En o-ja: er is ook een salade met buikspek!

De hoofdgerechten zijn verschillende spiezen (bavette, zalm etc..), geserveerd met sla, dikke frieten en huisgemaakte mayo. Allen kosten rond de €16,- en zijn royale porties. Daarbij zijn er nog verschillende borrelhappen die smaken naar meer.

Leuk is dat de wijnkaart simpel maar goed is, voor €3,50, €4,- of €5,- krijg je een glas rood of wit, en er is ook nog één rosé.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.