Culy
Culy Inspiratie 1 dec 2015

Inspirerend crowdfunding-project: een kookboek zónder recepten!

Receptloos is een nieuw kookboek, anders dan alle anderen: het bevat namelijk geen recepten! 

Marlies, de auteur van het boek, is ervan overtuigd dat we te afhankelijk zijn geworden van recepten en daardoor steeds minder de keuken in duiken. Om die reden heeft ze een kookboek gemaakt zónder recepten, maar met een handig stappenplan om juist zelf aan de slag te gaan.

Een kookboek zonder recepten klinkt misschien belachelijk, maar is wat ons betreft geniaal!

Visual5_Pagina-uit-boek3jpg

In het boek legt ze je van alles uit (bijvoorbeeld hoe smaak in elkaar zit), maar introduceert zo ook haar eigen methode. Zo vertelt ze 7 wereldkeukens, stelt ze je voor aan haar slimme voorraadkaast en krijg je er een stickerboekje met kleurcodes bij.

Daarnaast maakte ze een handig stappenplan waarmee je een aantal van de meest populaire gerechten zelf kunt maken, zónder recept. Tot slot ontwikkelde ze een tweede stappenplan, maar dan voor gerechten die meer uit losse producten staan. Denk bijvoorbeeld aan salades, wraps, burgers en stamppotten.

Visual3_Pagina-uit-boek1

 

Crowdfunding

Om de eerste druk te kunnen realiseren heeft Marlies €12.500,- nodig. Daarom heeft ze haar project ingeschreven bij crowdfundingsite Crowdaboutnow.

Ook jij kunt een steentje bijdragen en met een bijdrage vanaf €30,- krijg je het kookboek van de eerste druk. Het project loopt over ruim een maand af en ze is al bijna bij haar beoogde doel, dus wees er snel bij!

Benieuwd geworden? Bekijk dan vooral onderstaande video om meer te weten te komen over Receptloos, het boek zónder recepten.

Noot van de redactie

Inmiddels heeft Marlies haar beoogde doel behaald, maar je kunt nog steeds doneren en daarmee het kookboek kopen!

Kijk op de website voor meer informatie.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Inspirerend crowdfunding-project: een kookboek zónder recepten!
Sluiten