Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zomerse rucolastamppot met (blended) worst van Jean Beddington

Een lekker stamppotje gaat er altijd wel in en deze rucolastamppot is het perfecte recept om ook in de zomer van je favoriete prakkie te kunnen genieten. Het recept is van chefkok Jean Beddington, die aan de slag ging met de blended worst van GRO. Da’s half vlees, half oesterzwammen. Perfect voor als je wel zin hebt in een stukje vlees, maar ook bewust bezig bent met minder vlees eten en meer groente.

De Culy-redactie probeerde de blended producten van GRO (er zijn burgers en worsten) onlangs uit en is enthousiast over deze hybride voor flexitariërs. Erg smaakvol en als je de helft van je vleesinname makkelijk kunt vervangen door groente, is dat altijd een pre.

Maar je kunt natuurlijk ook een andere lekkere worst serveren bij deze rucolastamppot. Of een goede vega worst!

> Lees alles over deze trend: blended producten (half vlees, half groente) voor flexitariërs

Zomerse rucolastamppot met worst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zomerse rucolastamppot

Snijd de gewassen tomaten in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Meng de tomaat en knoflook met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de kruimige aardappelen en maak hiervan een puree. Roer een scheut melk en wat roomboter door de puree heen. Voeg vervolgens de gehakte rucola toe aan de puree en breng op smaak met peper en zout.

Bak de Blended worsten volgens de verpakking goudbruin.

Verdeel de rucolastamppot over vier borden samen met de worst en de tomatensalsa.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.