Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

PoCake: een gigantische sushitaart (voor Internationale Sushidag)

Vergeet die poké bowl en sushirolls – of nou ja, voor één keer dan. Want vandaag maken we met dezelfde ingrediënten een gigantische sushitaart. Om te vieren dat het Internationale Sushidag is.

Poké Perfect – die je kent van die heerlijke poké bowls – deelt vandaag een recept voor een feestelijke PoCake met je. Echt niet zo moeilijk als het lijkt, sterker nog: wij durven te stellen dat het voor een etentje of feestje makkelijker is om deze sushitaart te maken dan een stel sushirollen. Kaarsjes optioneel.

PoCake sushitaart
Bron: Poké Perfect

Zo maak je deze PoCake

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

Snijd de avocado, komkommer en mango in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Als je bevroren edamame boontjes en/of oranje masago gebruikt, ontdooi die dan in heet water.

Pak de noribladen, leg ze op elkaar en knip de hoeken er rond af. Blijf knippen totdat je drie gelijke cirkels hebt.

Leg de geknipte noricirkels op een werkblad en pak een lepel. druk de sushirijst met de achterkant van een lepel op het blad. Ga door tot er een dun laagje rijst op de nori zit.

Versier de verschillende nori-rijslagen met de zalm, avocado, komkommer, mango, lente-ui en edamame boontjes. Versier het naar hartenlust – het maakt niet uit waar je de ingrediënten legt. Het is jouw feestje!

Tenslotte leg je de drie lagen op elkaar. Als je merkt dat de taart in het midden iets inzakt, verstevig die plekken met wat extra sushirijst. Zo creëer je een stevige basis. Bestrooi de bovenste laag met de oranje massago en zwarte/witte sesamzaadjes.