Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Zoete frambozensmoothie met Prosecco


Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Een smoothie is een heerlijke drank op basis van fruit. Soms wordt er ook yoghurt aan toegevoegd. De lekkerste smoothie maak je op basis van bevroren fruit. Vries de frambozen in en zet de jus d’orange en de Prosecco in de koelkast.

Snijd de verse munt ragfijn. Doe het sinaasappelsap en het fruit in de blender. Doe voor de zekerheid altijd eerst de vloeistof, dan kunnen de messen niet vastlopen. Met korte pulsen eerst het ingevroren fruit kort blenderen. Daarna snel fijnmalen. Als laatste de balsamico azijn toevoegen, die versterkt de smaak van het fruit. Serveren in een hoog glas, de Prosecco erbij schenken en garneren met een beetje fijngesneden munt welke zorgt voor een verrassende prikkeling.

Probeer ook eens andere combinaties te maken met bijvoorbeeld mango, passievrucht en blauwe bessen. Alles is mogelijk! Een smoothie is een ideaal tussendoortje, maar kun je in combinatie met yoghurt ook prima als ontbijt eten. Dan natuurlijk wel zonder de Prosecco, die combi is alleen voor feestelijke momenten. Proost!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.