Culy
Culy Inspiratie 22 juli 2012

Slim: knoflook roosteren in de magnetron

Wij bij Culy zijn dol op geroosterde knoflook; zo’n subtiele en zachte smaak en toch zoveel power. In de oven is het niet moeilijk, maar in de magnetron gaat het wel stukken sneller én het effect is bijna hetzelfde. Alleen is het dan niet echt roosteren, meer stomen. Vooral ideaal als je er een knoflooksoep van wil maken.

Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat je de tenen ziet zitten. Zet de knoflookbol in de schaal en besprenkel met olijfolie. Kruid licht met zout en peper.

Doe ongeveer anderhalve eetlepel water in het schaaltje (naast de knoflook). Je kunt ook witte wijn gebruiken voor extra smaak. Dek de schaal af met een deksel (of bord).

Zet de magnetron op half vermogen, 3 minuten. Check de knoflook na 3 minuten, por even met een vork om te zien hoe zacht de teentjes knoflook zijn. Nog te hard? Weer 3 minuten, weer checken, et cetera.

Ga net zo lang door totdat de knoflook zacht is en je er met een vork makkelijk doorheen gaat. Knijp de knoflook uit de teentjes en gebruik in je favoriete recept.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Slim: knoflook roosteren in de magnetron
Sluiten