Zo maak je Zweedse chokladbollar (chocoladeballen)

Wie in Zweden is opgegroeid, heeft ze vast als kind gegeten: chokladbollar, oftewel chocoladeballen. De lekkernij is simpel om te maken en ontzettend smakelijk. Tegenwoordig zie je veel ‚Äėhealthy‚Äô versies van de ballen voorbij komen, maar dit is de klassieke variant ‚Äď met suiker en boter.

Mix de boter, suiker en koffie in een kom. Dit kan met de hand of met een mixer. Wanneer de ingredi√ęnten goed vermengd zijn, voeg je de rest toe. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is. Het mengsel moet stevig zijn, maar niet te plakkerig. Voeg zo nodig extra koffie of havermout toe.

Rol vervolgens ballen van het mengsel ter grootte van een pingpongbal. Rol de ballen door de kokos en zet in de koelkast. Laat de chokladbollar zo’n 2 uur rusten voor je ze serveert.

Dit recept is afkomstig van¬†Fika Magazine, een lifestylewebsite over alles wat met Scandinavi√ę te maken heeft: reizen, food, design, mode, beauty en entertainment.¬†Het recept is gebaseerd op de recepten van¬†Honest Cooking¬†en Leila.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Zo maak je Zweedse chokladbollar (chocoladeballen)
Sluiten